Реклама / Ads
9| 16970 |06.02.2022 НОВИНИ

Енергиийният министър: Борисов и бивши министри преписват като ученици. Грешно.

.
Не става дума за сделка, сключена за 3 секунди. Продадени в газов хъб ”Балкан” са излишъци. Успоредно с еднакви позиции излязоха бивш енергиен министър, бивш премие и двама вицепремиери от недалечното минало. Това показва, че срещу енергийната политика на текущото правителство се води война. Информацията в нейните детайли е еднаква. И е еднакво грешна. Напомня ми на ситуацията в гимназията - ученици преписват от един, но преписват грешно.
 

Това заяви на извънреден брифинг енергийният министър Александър Николов.

 

Повод за изявлението на Николов стана информацията, че "Булгаргаз" е продало 600 хил. мегаватчаса природен газ на Румъния на определени фирми чрез посредник.

 

Информацията бе съобщена от бившите министри на вътрешните работи и енергетиката - Румен Петков и Румен Овчаров. Изявленията им бяха цитирани от ГЕРБ и Бойко Борисов. Според тях времето между предлагането и реализацията на сделката е по-малко от 3 секунди. От настоящото ръководство на “Булгаргаз” отрекоха и обясниха, че продадени са 37 400 мегаватчаса природен газ и то от излишъци.

 

"Новият мениджмънт на "Булгаргаз" влезе в контрол в петък. Ако някой смята, че в рамките на 6 часа може да се реализира толкова критичн нещо, нека ми каже как. В краткия период, в който новото ръководство е в контрол, са установени интересни неща - има несъответствие между подписаните договори и наличността. Отворената ликвидна дупка надхвърля 200 милиона лева в така наречената от бившето ръководство "чудесна компания", посочи Николов.

 

По думите му разликата между предходния и текущ начин на управление на дружеството е ясна - всички сделки в момента са се случили в газов хъб "Балкан", който дава възможност за прозрачност и проследяване. Направени са сделки с различни контрагенти и те не са насочени към един или двама.

 

"Всички, които са имали възможност да купуват, са го направили", отсече Николов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 14819 |05.02.2022 Мария Капон: Борисов отново бе обслужен от Румен Овчаров по темата “Булгаргаз” . 22| 39245 |05.02.2022 Стела Николова: Някой да обясни на Борисов, че повече няма да е премиер . 9| 3991 |05.02.2022 Нанков с риторика на Борисов: 8 месеца говориха за най-голямото престъпление, а те плащат по същия начин и мишкуват . 42| 12622 |05.02.2022 Борисов: Осем месеца лъжат за ”Хемус”. Христо Иванов го интересуват постове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads