Реклама / Ads
5| 6159 |03.02.2018 НОВИНИ

Ердоган към кюрдите в Европарламента: Още много и дълго ще плачете

.
Реджеп Ердоган
Турският президент Реджеп Ердоган се обърна с остри нападки към поддръжниците на кюрдската ПКК в Европейския парламент и ги предупреди, че ще плачат още дълго време, тъй като Турция е безотказна в намеренията си в Сирия.
 
Ердоган говори пред конференцията на оглавяваната от него ПСР в Битлис - Източна Турция, разположен на Арменското плато, населен предимно с кюрди вилает и обеща заедно с хората си да отидат в сирийския Африн, когато дойде подходящият момент.

"Въоръжените сили на Турция и Сирийската освободителна армия настъпват към Африн и са съвсем близо. Планинските райони постепенно се прочистват от терористите. От оръжията и боеприпасите, използвани в операцията "Маслинова клонка", 60 - 70 на сто са произведени във военно-промишлените заводи на Турция“, заяви президентът.

Той осъди действията на поддръжниците на кюрдските отряди на сирийския клон на ПКК, които организираха в Европарламента акции за подкрепа „на тази престъпна структура“.

"Независимо от това, че Европейският парламент признава ПКК за терористична организация, нейните поддръжници безпрепятствено действат сред стените на структурите на ЕС и провеждат антитурска пропаганда. Но техните действия нищо няма да променят, позицията на Турция е непоколебима. Това са хора неадекватни и изгубили пътя си, те се окичиха с парцалите на ПКК и в сградата на Европарламента плакаха за терористите. Още повече ще плачете, още! С тези парцали на вратовете си доникъде няма да стигнете и ако Европа не изпълни дълга си спрямо тероризма, Турция ще продължи борбата си срещу него“, предупреди Ердоган, цитиран от "Хюрриет".

Той отправи същите остри нападки и срещу депутатите от Зелената партия в Германия, по искането на които в дневния ред на днешното заседание е включено обсъждане на операцията "Маслинова клонка".

Зелените настояха за възможно най-бързо приключване на операцията, депутатите носиха шалове с цветовете на знамето на ПКК по време на заседанието, което провокира и гнева на турския президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6016 |01.02.2018 Емилия Славкова за Фрог: Ердоган не иска само кюрдите, а от баницата в Сирия . 2| 5107 |26.01.2018 Кюрдите убили над 300 турски войници . 2| 5041 |25.01.2018 След забележката на Радев Борисов покани Ердоган . 5| 5766 |24.01.2018 Турската армия търпи поражения от кюрдите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads