Реклама / Ads
6| 6569 |16.09.2019 НОВИНИ

Ердоган подплашил Каракачанов, праща 2 хил. войници на границата

.
Ген. Андрей Боцев и Красимир Каракачанов Източник: БГНЕС
Специалните сили и сухопътните войски на армията са в готовност да пазят границата след заплахата от страна на турския президент Реджеп Ердоган, че ще пусне към Европа намиращите се в страната мигранти, ако не получи още пари. Това обяви във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
 

Той допълни, че веднага могат да бъдат изпратени на границата модули, които достигат 2000 войници. По думите на Каракачанов в момента ситуацията на границата е спокойна. Именно затова със своя заповед в началото на юни е изтеглил оттам специалните сили, като сега за охраната се грижи основно Гранична полиция.


Министърът заяви, че не е изключено Турция да използва като инструмент милионите бежанци на нейна територия, както го е правила няколко пъти досега. Затова са взети мерки след новината от последните дни. "Като видях тази новина, съм разпоредил да има готовност модулите, които са до 2000 човека, могат да бъдат изпратени веднага на границата, с допълнителни съоръжения, не само техника, а и такива, които бяха изработени за "Кулата", преносими телени заграждения, могат да се монтират веднага", разясни министърът на отбраната.


Той коментира и идеята за връщане на задължителната казарм. ВМРО е готова със закона за доброволната военна служба и военното обучение в училищата, обяви още Каракачанов, който е председател на партията. Той подчерта, че по негово настояване тя била залегнала в програмата за управление на страната. Законът е внесен в Министерския съвет за междуведомствено съгласуване с отделните министерства.


"Някои от министерствата, между които и Министерството на финансите, са дали отрицателно становище, защото според тях в Министерството на отбраната имало по-приоритетни разходи. В края на краищата обаче това е част от нашата програма за управление. Имам усещането, че има някаква ревност, особено след евроизборите, каквото представи ВМРО, и се започва да се "тупа топката". Ако така ще я караме, няма как да стане", коментира Каракачанов.


Той каза още, че е привърженик също на връщането на задължителната наборна военна служба в срок от 6 до 9 месеца, но към момента нямало политическа воля за това. "Това е една идея, която рано или късно ще се реализира", каза Каракачанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4892 |14.09.2019 Ердоган пак ни плаши с бежанците . 9| 4601 |11.09.2019 Каракачанов, Джамбазки и Контрера може да се кандидатират за кмет на София от ВМРО . 2| 4633 |05.09.2019 Ердоган пак плаши Европа с вълна от бежанци, ако не му даде милиарди . 7| 7255 |30.08.2019 Поморие и Черноморец искат оставката на Каракачанов, заплашват с протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads