Реклама / Ads
6| 2496 |13.04.2023 НОВИНИ

Ердоган ще каже нещо на Запада на 14 май

.
Източник: личен архив
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция ще отправи послание към Запада на 14 май, датата на президентските и парламентарните избори в страната, предаде Анадолската агенция.
 

По думите на Ердоган "Западът има планове по отношение на Турция" и е против него, но турският народ ще даде необходимия отговор на 14 май.

 

С тези избори Турция ще изпрати послание на Запада... Тази страна не гледа какво казва Западът, нито когато се бори с тероризма, нито когато определя икономическите си политики, добави той в телевизионно интервю за Канал Д и СиЕнЕн-Тюрк.

 

Мнозина анализатори са на мнение, че предстоящите избори ще бъдат най-голямото изборно предизвикателство за Ердоган през последните му две десетилетия на власт. 

 

Ердоган заяви още, че проектите в отбранителната индустрия ще продължат.

 

Говорейки за "TCG Anadolu" (Те Дже Ге Анадолу), най-големия турски военен кораб и първия в света носител на безпилотен боен самолет (UCAV), той каза, че този проект е позволил на Турция да стигне до "много различно място" в световния стандарт.

Ние правим още една крачка. Сега водим преговори. Ще построим по-голям кораб от този, добави той, цитиран от БТА.

 

Военният кораб беше доставен на Военноморските сили на страната в понеделник.

Построен в базирана в Истанбул корабостроителница, корабът може да превозва хеликоптери, безпилотни летателни апарати, сухопътни превозни средства, леки самолети и персонал. С дължина от 231 метра (758 фута) и ширина 32 метра (105 фута), водоизместимостта му при пълен товар се равнява на около 27 000 тона.

Президентът съобщи още, че Турция планира в следващите седем години да произведе един милион автомобила ТОГГ - първия турски електромобил.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3797 |05.04.2023 Бил Клинтън пред RTE: Съжалявам, че накарах Украйна да се откаже от ядрените си оръжия през 1994 г. . 5| 3035 |04.04.2023 Радев свиква парламента, след като ЦИК каже кои са 240-те депутати . 3| 2893 |04.04.2023 Тома Белев: Дюните на ”Каваците” изненадващо се превърнаха в земеделска земя. Можем да им кажем ”довиждане” . 16| 4405 |28.03.2023 Джорджа Мелони скри шапката на проруските политици: Спрете се! Мисля, че трябва да го кажете на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads