Реклама / Ads

12| 5437 |13.09.2020 НОВИНИ

Евдокия Манева: Екоминистърът не разбира нищо, занимава се само с пиар акции

.
Евдокия Манева
Борисов не иска да чуе, че хората, които искат промяна и са недоволни от това правителство имат пълно основание и ако той се вгледа в своите министри, ще разбере, че това правителство отдавна е изчерпано. Там е пълно с хора, които са попаднали там случайно и те се занимават само с пиар акции.

Това заяви пред бТВ бившият министър на екологията Евдокия Манева.

 

Подкрепям протестите, но съм от тези българи, които пасивно подкрепят, но изцяло споделят исканията на една голяма част от протестиращите и по специално на тази част, която освен оставка, имат ясна представа какво трябва да се промени след това. Аз съм една от мафията, която е на площада, според премиера Бойко Борисов.

По нейните думи тя може да подкрепи твърденията си за кабинета с „ресора, който най-добре познава – екологията“.

 

Според Манева в екоминистерството нищо не се прави, а новия титуляр във ведомството – Емил Димитров, се е отделил от останалите служители със специална преграда с електронен достъп.

 

Димитров „не само, че нищо не прави, но и изказва откровени лъжи“, смята бившият екоминистър.

 

Като пример тя посочи „мантрата, че той е открил опасните пестициди“ в няколко български градове.

„Той не е направил абсолютно нищо. През 1998 г. беше направен преглед на залежалите от времето на соца пестициди с помощта на кметовете“. По време на първото правителство на Бойко Борисов, което беше от професионалисти, беше направи пълен преглед на пестицидите, бяха идентифицирани всички места, където са те и беше създаден регистър със степенуване на опасността, копие от който бе предаден на прокуратурата, каза Манева, която обясни, че проектът е бил реализиран с помощта на швейцарското правителство.

 

В момента Емил Димитров и областният управител на Стара Загора са открили начин да си правят пиар с пестицидите там, но по този начин се нарушава реда в създадения регистър и се създава допълнителна опасност, смята Манева.

 

Темата с боклука е една бездна, но незаконният внос се свързва с името на Славея Стоянова, която оглавява отдела за отпадъци, „по чието време с нейно разрешения се случиха всички тези безобразия“, заяви Манева, според която въпросната служителка се ползва със специална защита от настоящия министър на екологията.

 

По казуса за безводието бившият екоминистър каза, че опасността за Източна България и други области е реална, но тя не е от вчера и за справяне с нея са били изготвени два документа - Водната стратегия, за която периодично се говори, и Стратегията за адаптация във връзка с климатичните промени, създадена със специалисти от цял свят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 4| 4316 |03.07.2020 Екоминистърът: Правим национално турне на отпадъците в страната . 6| 7396 |29.05.2020 Евдокия Манева: Зам.-министър Желев е подставено лице на бизнеса с отпадъци, той е историк . 4| 4381 |02.02.2020 Екоминистърът от Варна: 28 контейнера с боклук поемат обратно към Италия . 1| 4398 |29.01.2020 Евдокия Манева: Рибата в Марица е умряла от пестициди, а не от пластмаса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ