Реклама / Ads
15| 6019 |02.02.2015 НОВИНИ

Евентуалните запасняци се оказаха болни или в чужбина

.
Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов Източник: Булфото
Проверка на документи и какви са наличните възможности за извършване на мобилизация тече в момента. Много от българските мъже, които могат да бъдат повикани от армията, са или зад граница, или със здравословни проблеми.
 
Това каза във Варна началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. Той участва в съвещание с ръководството на Военноморските сили (ВМС), на което бе направен анализ за дейността на флота през миналата година.

Ръководството на войската трябва да е наясно с пълната картина и затова се извършват редовно проверки на документите и наличните възможности, посочи Николов. Той допълни, че в страната има около 3 хиляди резервисти. По думите му тези хора имат сключени договори с армията и могат да изпълняват различни ангажименти за определен период от време.

По повод думите на лидера на "Атака" Волен Сидеров, че в страната тече военна мобилизация, МО отрече да има мобилизация и подготовка за война.

Началникът на отбраната допълни, че войската, която ще бъде на турската граница, ще се грижи за осигуряване на транспорт за МВР, ремонт на техниката, оформяне или изграждане на палаткови лагери, както и ще оказва съдействие в логистична насока. Войници няма да изпълняват задачи, свързани с оръжие, посочи Николов.

Според Николов Военноморските сили са работили много активно, за да поддържат нивото си на готовност и да изпълняват мисии зад граница. Всички кораби, участвали в международни учения, са се представили блестящо, посочи Николов и уточни, че това е оценката и на командванията, на които българските екипажи са били подчинени.

Вицеадмиралът каза още, че ВМС са в готовност да оказват съдействие на населението при бедствия и аварии. Това всъщност важи за цялата българска армия, която вчера отново помага на хората при бедствието в община Смолян, допълни Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4493 |18.12.2014 Компютърни спецове показаха как се манипулира системата за разпределение на делата . 6| 5297 |10.10.2014 Лидерът на ГЕРБ : Никой не е бил мачкан от нас, показаха изборите . 12| 4561 |05.10.2014 Константинов: Българите показаха крайно отвращение към политиците си . 54| 5355 |01.07.2014 Станишев: Събитията през последните 24 ч доказаха, че държава има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads