Реклама / Ads
80| 8812 |27.06.2013 НОВИНИ

Евгени Михайлов поиска политическо убежище, можело да го убият

.
Енгени Михайлов
Ще поискам политическо убежище в друга страна. В тази повече не може да се живее. Сценаристите на прехода са същите, които бяха и през 1990 година. Това заяви в “Лице в лице” по bTV режисьорът Евгени Михайлов.
 
Заедно с него бяха писателката Теодора Димова и политологът Владимир Шопов. Те коментираха протестите срещу кабинета “Орешарски”. Могат да ме убият. Готвят се някакви контрапротести от хора като Бриго Аспарухов. Вече е намерена някаква жена, която обявява контра гладна стачка на тази на Едвин Сугарев. Тази жена щяла да гладува в подкрепа на Орешарски. Това е цинично, искат да унизят, да омаловажат жеста на Сугарев, категоричен бе Михайлов.

Опитват се да изправят хората едни срещу други. Това правителство е нелегитимно, а държавата е заложник на лабилен и краен човек като Волен Сидеров. Това е абсурвдно, на свой ред заяви Димова.

Не знам какво прави в момента президента Плевнелиев. Не е ясно... Но би трябвало да информира ЕС и НАТО какво се случва у нас. Не може някакви фашизоидни команди да кръстосват София и да заплашват открито. Това е недопустимо за държава от ЕС, коментира Владимир Шопов. Той е изумен от опитите протестите да бъдат коментирани като разходка и някакво увеселително тържество. Срещу себе си имаме наглост на три партии, които подменят дневния ред на протестиращите. В същото време Бойко Борисов се държи като мутра, която ни разказва някакви истории, че някой искал да го убива. Това е пълен абсурд! – категоричен е Шопов.

Режисьорът се обърна към зрителите и заяви, че не знае колко още ще бъде жив и поиска официално политическо убежище: “Защото този диктат, тази подготовка за въвеждане на извънредни мерки, ще доведат до същата ситуация както при подпалването на Партийния дом. Не мога да разбера десните политици как могат да търпят още половин година това мнозинство да се държи така”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6826 |27.06.2013 Евгений Бакърджиев: Орешарски е на прага да хвърли оставка . 62| 10455 |17.06.2013 Д-р Николай Михайлов: Сегашните протести не могат да реабилитират патологията ГЕРБ във властта . 4| 7297 |10.06.2013 Заека поиска да го осъдят бързо за убийството на Мирослава . 17| 5400 |10.06.2013 Бившата шефка на Финансовата инспекция: Поискаха ми оставката заради Белене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads