Реклама / Ads
11| 11589 |20.02.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Евгений Дайнов: Управляващите изкормиха институциите

.
Евгений Дайнов Източник: БГНЕС
”Управляващите нямат инструмент да управляват, защото изкормиха институциите”. Това каза пред БНР проф. Евгений Дайнов. Според него институциите са превърнати от управляващите във фирми за обслужване на частни интереси и дори и да искат да управляват - не могат.
 

"Това, което остава да правят, е да се влачат по корем до края на мандата, което е висшата цел", коментира той.

 

По думите му всички партии в този парламент са опитомени и са съюзници на ГЕРБ, а в обществото има недоволство и съпротива, но няма усещането, "че е възможно да бъдат премахнати и заменени с нещо по-конструктивно".

 

Проф. Дайнов коментира ", че не трябва да се подценява общественото недоволство и т.нар."мъртво вълнение", но посочи, че опозиционната партия "БСП титанично се излага в своята неспособност да бъде алтернатива".






"Разделение на властите няма, всички бяха приобщени от Бойко Борисов. Само една власт остана извън кокошарника - това е президентската власт. Няма начин двете власти (премиер и президент - бел.ред.) да не влязат в конфликт, защото това е единственото разделение на властите и там се събира цялото напрежение, което броди из обществото, и което се опитва да бъде представено чрез президента", заяви Евгений Дайнов.

 

Политологът коментира дейността на главния прокурор Иван Гешев с думите: "той не е на полето на правото, той е напълно на полето на политиката".

 

По думите му Гешев продължава линията на Сотир Цацаров да изземва власт от обезвластените институции в държавата: "Гешев е един от най-мощните, може би вече най-мощният политически играч. Той има властта да взема решения, които влияят на всеки един гражданин на страната. Той има повече правомощия от министър-председателя, да не говорим колко повече от президента. Той е човекът, който успява да превръща събраната на едно място власт в своя", заключи Дайнов и припомни, че от 2014-а година той е предупреждавал, че прокуратурата ще започне да акумулира политическа власт.

 

Според политолога Гешев е произведен като самостоятелен играч от събрали се на едно място интереси.

 

За партията на Слави Трифонов проф. Дайнов коментира, че такива популистки проекти винаги влизат в парламента, но той няма политически нюх.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7090 |20.09.2019 Евгений Дайнов: Изморената олигархия около Борисов опитва да се трансформира в прокурорска диктатура . 15| 8304 |12.09.2019 Евгений Дайнов: Целта на шпионския скандал е да не се загуби София на изборите . 38| 11673 |27.07.2019 Е. Дайнов: Гешев е близо до „Железния Феликс” и „чрезвичайни” действия . 5| 6476 |20.06.2019 М. Димитров за Фрог: Управляващите ще преследват бизнеса, финансирал опозицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads