Реклама / Ads
0| 9003 |13.08.2022 НОВИНИ

Евгений Кънев: Като опорна колона, подсилваща гръбнака на Кремъл у нас, ще действа служебният кабинет на Радев

.
Евгений Кънев Източник: стопкадър, Bloomberg TV
Колкото повече наближава изборният ден, все повече ще падат маските на актьорите на политическата сцена. Защото имаме на практика само три автентични политически формации - ПП, ДБ и … за съжаление БСП. Защото имат идеология и кауза в политиката, независимо какви са те.
 

Всички останали са фейк на нещо, което претендират, че са, но не са - а са всъщност корпоративни структури с несменяем СЕО за изпълнение на поръчки срещу процент за вожда и неговото обкръжение.

 

Преди войната президентството имитираше битка срещу този фейк партиен антураж, но откакто започна тя - сякаш по команда отвън - то съюзи сили с този антураж, ясно показвайки своя общ генезис от Кремъл.

 

В своите последни издихания, едно от най-отвратителните лица на антуража, чиито услуги най-често ползва Радев, вече безсрамно свали окончателно своята фасада. ИТН даде своите гласове в ЦИК в полза на ГЕРБ и ДПС, които оглавиха почти всички РИК в страната и на практика те ще провеждат изборите. Не на последно място - и заради поредната наивна грешка на ПП, които не намериха време да включат в състава на ЦИК свои представители, според резултатите на последните избори.

 

Като опорна колона, подсилваща гръбнака на Кремъл у нас - ГЕРБ и ДПС, ще действа служебният кабинет на Радев. Със своите първи действия, той недвусмислено показа, че е планиран отдавна като:

 

(1)  персонален състав и задачи

(2) подготвени предварително документи за приемане

(3) подмяна на огромна част от персоналния състав на ключовите ведомства с готови назначения

(4) осъществяне на контрол и влияние върху изборния процес чрез медийни изяви на новоназначените лица.

 

Очеизвадно, държавата само ще се затормози от смяната на толкова огромен брой кадри за срок само от два месеца, което не е работа на служебен кабинет, но така се цели именно обслужване на конкретни интереси и най-вече постигане на определен изборен резултат.

 

Неочакваната съпротива на първите прокремълски действия на кабинета наложи рязко смяна на тактиката и преминаване в режим на упойване на общественото внимание.

 

Така министерствата едно по едно, начело с най-спорното - енергетиката, започнаха да представят своите “евроатлантически планове”:

 

- почасова МЕДИЙНА  загриженост за доставките на втечнен газ

- почасова МЕДИЙНА загриженост за интерконектора

- почасова МЕДИЙНА загриженост за новата партида американски самолети и отблокиране на оръжейния износ за Полша/Украйна.

 

Остава да видим колко упоена ще е публиката от думите и дали ще спре да следи за ДЕЛАТА на служебния кабинет.

 

Когато финансовата, идеологическата, кадровата и дори военна подкрепа на Кремъл за управляващата България военно-милиционерска хунта се свива, битката на тези избори вече ще е за нейното оцеляване.

 

Затова и все по-лесно ще се забелязва синхронът в действията на нейните лица.

 

Евгений Кънев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3756 |13.08.2022 Йорданов: Петков продължава да лъже. Манталитетът му е като на Борисов . 0| 5692 |13.08.2022 Проф. Дичев: Докато руснаците убиват, БСП пресмятат колко ще струва газът. Кой ще последва такава левица? . 0| 2898 |12.08.2022 Калоян Паргов: Газовото фиаско може да отнесе като цунами политическата класа . 0| 3370 |12.08.2022 Проф. Александър Маринов: Предишното управление бе доста хаотично. Политиката не е като разправа в кръчмата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads