Реклама / Ads
0| 2873 |04.10.2022 НОВИНИ

Евгений Кънев: Общият рефрен е - всички да плеснат с ръце и да се прегърнат

.
Евгений Кънев
Наду ми се главата от празни приказки по медиите за всевъзможни варианти. В тях освен чиста математика - няма почти грам логика.
 

Общият рефрен е - всички да плеснат с ръце и “национално-отговорните” партии да се прегърнат, за да спасят България. Сякаш нямаше вот на недоверие преди 4 месеца и сега мнозинството, което го осигури иска да бъде подкрепено от малцинството, което го загуби.


Няма да анализирам всички дивотии, които слагат фриволно в кабинети всякакви конфигурации. Освен най-натрапващата се - от същия демократичен сегмент, който мисли само през т.н. “евроатлантическа ос”, великодушно разполагайки по нея табелките ГЕРБ и ДПС. С Мотото - “да не допуснем Путин / Радев до властта”.


Писал съм безброй пъти, че тези “атлантици” са бизнес проекти на Кремъл, през ДС и силовите групировки. А където вървят пари, връзките с Кремъл са далеч по-силни от тези на база идеология. Просто са по-коварни, защото са прикрити за избирателите. “Бизнес” моделът, който е фундамента на тази зависимост е разпределение на евро и бюджетни порции срещу обслужване на кремълски интереси под опеката и контрола (!) на руските и българските служби.


Гранд наивитетът на зовящите за евроатлантическо мнозинство е ДБ (защото ПП категорично вече са опозиция) да добави липсващите гласове за мнозинство, защото така щяла отвътре по-лесно да контролира ГЕРБ. Колко пъти сме се парили и продължаваме да се парим от този наивитет?


Единственият невъзможен вариант е ДБ да предложи програмата и кабинета, който да я изпълни. Партиен кабинет около ГЕРБ е невъзможен без някоя малка партия да не се откаже въобще от политиката. Същото важи и за ПП и ДБ, ако искат да останат автентични противници на описания бизнес модел.
Тогава?


Според мен единственият вариант е третият мандат да отиде при Янев, който да представи програмен кабинет от експерти и политици като експерти, като така стане приемлив И за БСП и събере 140 гласа.


Това ще е римейк на кабинетите Беров и Орешарски, зад които пак стояха БСП и ДПС. Още повече, че по непотвърдена информация, Янев е избран предимно с гласове, осигурени от виден олигарх на ДПС.
Въпросът единствено е дали Радев ще даде мандат на Янев или пак ще предпочете БСП.
За да остане той.

 

Икономистът Евгений Кънев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4158 |04.10.2022 Евгений Дайнов: ГЕРБ и ДПС – пазителите на стария феодален модел в България . 6| 3446 |03.10.2022 Евгений Кънев: ПП и ДБ да започват подготовка за следващите избори – този път професионално . 1| 7413 |03.10.2022 Евгений Дайнов: Възможна е коалиция между ГЕРБ, ДПС, БВ и „някой златен пръст“ . 1| 4209 |29.09.2022 Евгени Кънев: Снощният дебат много добре се вписва в логиката на нашето посткомунистическо реалити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads