Реклама / Ads
7| 4417 |22.12.2023 НОВИНИ

Евгений Кънев: Наш патриотичен дълг е съветският манталитет да бъде стерилизиран

.
"Наш патриотичен дълг е съветският манталитет да бъде изолиран и стерилизиран, за да бъдат опазени младите поколения от руското проклятие над България", пише Евгений Кънев.
 

Евгений Кънев, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Бях преди дни на презентацията на нова фирма за обучение на човешки ресурси, и по-точно на лидерите на корпорациите. Всичко според последните достижения на науката.


Не е трудно човек да забележи, че това, което основно липсва на съвременните лидери в бизнеса - и особено в България - е тяхната психологическа подготовка за работа с новите поколения. Не ги разбират, не могат да комуникират с тях и така - не могат да ги мотивират. В резултат - огромно текучество и все по-трудно намиране на подходящ, компетентен и лоялен персонал.


Само част от причините са свързани с генерациите. Друга не по-малка важна причина е справяне с дефицита на внимание, който новата комуникационна среда в епохата на социалните мрежи донесе. Когато животът ти минава основно в мрежата, където ти си хоризонтално свързан като “възел” - пресечна точка между много други хора на твоето ниво - е почти невъзможно да се чувстваш комфортно в някаква йерархична организация.


Този проблем е особено силен в страни като България с доминантна патриархално- йерархична структура, в която доминират най-успелите в Прехода - мъжете, старите, столичаните и богатите. Този тип обществена йерархия отблъсква младите поколения и те напускат България.


Най-видно това е в политиката, в която изобилстват мачовци, квазимачовци и ерзац мачовци. Общият им бекграунд е възпитание в среда на семейна, групова или институционална йерархия, в която насилието е основен инструмент. Затова и публичният им говор е превзет от лексика, свързана с обиди, заплахи и закани за насилие. И резултатът за обществото от тяхното присъствие в политиката е близък до нулата.


Едва с влизането на хора от новите поколения в политиката през последните години стана възможно това неблагоприятно за нашето развитие наследство от комунизма да започне да се променя.


Засега Бай Ганьо, който не робува на идеологии, а само на келепира, е впрегнат да участва в общите усилия за промяна на обществото. Но Бай Ганьо, който безвъзвратно е станал Съветски човек през последните десетилетия е напълно безполезен. Неговата болезнена привързаност и духовна подчиненост на съветското наследство, тотеми, а вероятно и идеали го правят не само ненужен, а и вреден за другите българи.


Наш патриотичен дълг е съветският манталитет да бъде изолиран и стерилизиран, за да бъдат опазени младите поколения от руското проклятие над България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4781 |22.12.2023 WSJ: Патрушев поръчал убийството на Пригожин, Путин не възразил . 6| 5843 |22.12.2023 Престъпният картел Кинахан стои зад дрогата на “Верила”? . 10| 5195 |22.12.2023 Криминалист за "Верила": Ръководството на екипажа със сигурност е знаело за дрогата . 0| 4500 |22.12.2023 Колко дни ще почиваме през 2024 г.?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads