Реклама / Ads
1| 6696 |11.09.2024 АКТУАЛНО

Евгений Кънев: Победа на Харис би помогнала на САЩ да съхранят правовата държава и демокрацията

.
Кандидат-президентът на САЩ от Демократическата партия Камала Харис Източник: БГНЕС
"Дебатът Харис - Тръмп е глътка въздух. Не толкова, че Харис непременно ще спечели, колкото, че вече няма тази надвиснала прокоба от сигурен Тръмп, както в последните дни на Байдън като кандидат."
 

Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook икономистът Евгений Кънев. Вижте и цялата публикация:

 

"Сигурно всеки си има своите пристрастия, но беше явно, че Харис много добре се е подготовила с провокации, които накараха Тръмп - залисан в защита на егото си - да забрави своите опорни точки за инфлацията и имиграцията.

 

Нас, българите, дебатът ни касаеше по две линии.





Първо, победа на Харис би помогнало на САЩ да съхранят правовата държава и демокрацията. Така САЩ биха останали в сегашните си ангажименти да защитават световния ред след ВСВ, довел до невиждано благоденствие в света - включително за авторитарните държави като Китай, Русия, Турция, Виетнам и други. Всъщност без превъоръжаването на Русия с високите цени на петрола - резултат на ръста на глобалната икономика - войната в Украйна щеше да е немислима.

 

Второ, победа на Харис би продължила помощта за Украйна и спряла плана на Тръмп за де факто капитулация на Украйна срещу (русский) мир. Вярно е, че плахата помощ на стъпки и глътки удължи войната и изтощи и обезкърви безкрайно украинския народ, но страни като България са най-големите бенефициенти от провала на Путин. Представяте ли си какво следваше за България с Путин на границите на Румъния и България (по море) - с главнокомандващ Радев? Който има глава ще настръхне.

 

Политиката на Байдън наложи награди Магнитски у нас и без още да се разбира - сложи началото на края на клептократичния модел. Когато неговите ключови лица станат квази американски активи, а кешовите откати от Газпром и Лукойл попресъхнат - гърчовете - наивно представяни като политическа криза - са видни за всички.





Защото олигархията ни не може да измисли фасада, под която да управлява като съюзник на Запада и агент на Русия едновременно. И последните две години само пречи на нормално управление, докато измисли спасителен изход.

 

Затова оставането ни в НАТО и ЕС е фундаментален фактор за пълния разпад на този модел, защото оцеляването на олигархията минава само през напускането на тези съюзи- каквато е тайната й цел.

 

И понеже не може да бъде направено въпреки народните предпочитания към Запада - работи се усилено за смяна на чипа:

 

- партии вкарват закон за чуждестранните агенти;

 

- полицията бие демонстранти срещу Путин;

 

- службите не могат да хванат нито един руски агент;

 

- медиите са блокирани от “всички гледни точки”;

 

- интернет е населен от тролове и путинска пропаганда;

 

- кремълският преврат в БПЦ е факт, с неговите опорни точки почти всеки ден.





На този фон - наистина имаме нужда от помощта на съюзниците да запазим нашия избор.

 

Хора, бдете!"

 

Евгений Кънев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4812 |11.09.2024 Литература и вдъхновение под открито небе: ФрогНюз провери как върви „Алея на книгата“ в София . 3| 2313 |11.09.2024 11 септември 2001 г. - Денят на терора, който промени света . 31| 3939 |09.09.2024 9-ти септември: Сълзи от радост, от мъка, потекли кървища и пияни червеноармейци . 7| 5244 |07.09.2024 Директорите на МИ-6 и ЦРУ предупреждават за заплаха за "целия световен ред"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads