Реклама / Ads
0| 4370 |27.08.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Кънев: Темата за „националното предателство“ е особено активна, откакто патрЕотите излязоха на политическата сцена

.
Евгений Кънев Източник: стопкадър, Bloomberg TV Bulgaria
Темата за „националното предателство“ е особено активна, откакто патрЕотите излязоха на политическата сцена. Куриозно или не - тя се изговаря най-често от партиите и политиците, които открито и безцеремонно защитават руските интереси у нас. А който им опонира, става „национален предател“.
 

А медиите денонощно искат да ни убедят, че не Газпром спря, а ние сами сме отказали газа; че Газпром ще ни съди, а не ние тях за неизпълнение на договора. Това е само частен случай на по-голяма лъжа, която ни пробутваха и която сега е контекст: че Русия води война в Украйна с нацизма или със Запада (изберете си) – или може би няма разлика? Че ние не трябва да пращаме оръжие, за да не се намесваме между братски народи - т.е. хем ги нарочваме за братя; хем искаме русите по-бързо да победят - всъщност направо ги определихме за победители. ИТН.

 

Да си припомним някои такива актове на „патрЕотизъм“ - само откакто сме членове на ЕС:

 

2006

Овчаров/БСП едностранно променя договора с Газпром в наш ущърб.

 

2008

Първанов „измисля“ Троен шлем - доказано губещи проекти в замяна на още по-силна руска зависимост на нашата енергетика.

 

2010 

Борисов „обещава“ да построи интерконектор с Гърция, за който вече е взето решение от предното правителство, а ЕС е осигурил финансиране.

 

2011

НЕК по нареждане на ББ подписва анекс за Белене, чрез който Росатом ни осъжда да им платим 1.2 млрд. лв. Подписалият анекса по-късно става представител на златната акция на държавата в Лукойл.

 

2012

Булгартабак е продаден само за 100 м евро на руската ВТБ, въпреки заявен интерес от стратегически инвеститори.

 

2014

Орешарски вкарва закон за Южен Поток с подкрепата на БСП-ДПС-Атака, като на файла, внесен в парламента са забравени поправките на …Газпром.

 

2014

КТБ фалира, а малкият акционер ВТБ няма никакви претенции. По-късно обаче придобива контрол върху БТК.

 

2016

При всеки скандал и напрежение заради високите цени на горивата се назначават проверки на бензиностанциите, за отклоняване на вниманието. Опитът за поставяне на измервателни уреди на рафинерията пропада, а не след дълго си отива и шефът на митниците, предприел тази стъпка.

 

2019

Борисов строи Руски поток за малко повече от година, конекторът още го няма.

 

2019

България се отказва от транзитни такси за 1.2 млрд. долара – като вместо това инвестира 3 млрд. лв. бюджетни пари за Руски поток. Освен това, съгласява се да плати глоба от 70 млн. евро на ЕК за това, че капацитетът на тръбата е зает изцяло от Газпром и техни проксита.

 

2020

България отказва уредена от ЕК възможност да си търси неустойки за милиарди от Газпром.

 

2021

По думите на бившия министър на енергетиката, в качеството си на зам.-министър е привикан от тогавашния премиер Стефан Янев да му се търси сметка защо е против схема за източване на 600 млн. лв. държавни пари за подкрепа на ТЕЦ Марица Изток 2, предложена от работодатели и синдикати.

 

2021

Шефът на Булгаргаз, назначен от ГЕРБ и подкрепян от Радев анулира анекс за закупуване на много по-евтин азерски газ, за да може да се купува само руски газ.

 

2022

Служебният кабинет на Радев търси всяка възможност да поднови закупуването на неизгоден и несигурен газ от Газпром. И да компрометира възможността Булгаргаз да съди Газпром.

 

Та нещо променило ли се е от времето, когато духовният баща на тези патрЕоти беше казал, че дружбата със СССР е като въздуха и слънцето за всяко живо същество?

 

Евгений Кънев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 22289 |25.07.2022 Евгений Кънев: Носят се слухове, че сред ИТН има недоволни от Слави депутати. БСП може да се възползва . 0| 20975 |22.07.2022 Адв. Ганева: За Гешев темата за кюлчетата и джуджетата е ”изпрана без накисване”, но... . 0| 14642 |04.05.2022 Евгений Кънев: Юмрукът на Радев падна отдавна . 0| 27693 |07.03.2022 Финансистът Евгени Кънев: Русия фалира, няма ресурс! Войната свършва до края на март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads