Реклама / Ads
10| 5162 |16.10.2021 НОВИНИ

Евгения Банева: Ще водим серия дела срещу България, Борисов, Цацаров

.
Евгения Банева
Нито едно от казаното от Гешев и от наблюдаващия прокурор Дойчева, не се оказа вярно. В решението на ЕСПЧ, което излезе на 12-и, от техните многобройни изказвания, е засегнато само едно. Останалите 15 или 16 - ще бъдат предмет на последващи дела. Това каза Евгения Банева след като семейството осъдиха България в съда в Страсбург.
 

Тя поясни пред Евроком, че в този период от време е имало изказвания от тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, министър-председателя Бойко Борисов и на четирима членове на ВСС.


“ Това са дела, които предстоят. Искам да кажа, че решението, което излезе (от съда в Страсбург), поставя началото на серия от дела, които ще бъдат от семейство Баневи срещу държавата и нейни представители, защото така трябва “, допълни Банева.

 

"Три години след гръмките изказвания за офшорни сметки, за имоти в чужбина, за прехвърляне на пари в тези сметки... Ами ние нямаме нито една информация от партньорски служби да е дошла да има такива сметки, прокуратурата да ги е намерила, да е установила колко пари има в тях. Аз питам къде е милиардът (на Баневи)? Три години след повдигане на обвиненията, митичният милиард изчезна като дим, няма следа от него, нито се говори за него. Същото, междудругото, се отнася и до предприятията, които Гешев изброи. Той продължава да нарушава презумпцията за невиновност с интервюто си отпреди два дни в Стара Загора - той директно се обърна към журналистите да отидат и да видят т.нар неработещи предприятия в Троян и Девня. Съветвам г-н Гешев да отиде да види тези предприятия. Те работят, просто собственици не са Евгения и Николай Баневи", каза още Банева и намекна, че предприятията са им били отнети в полза на други хора.

 

Евгения Банева добави, че вече са заведени дела и по Закона за отговорност на държавата за вреди. “Кантората на Екимджиев се занимава поне с още 4 дела - две от тях за продължаващата мярка на Николай вече са заведени, предстоят конкретно за медийните изяви на Гешев, Цацаров, Мария Дойчева, Бойко Борисов и четиримата членове на ВСС и въобще всичко, което може да бъде предмет на дело. Защото ние бяхме публично опозорени, стъпкани и наврени в калта", посочи Банева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2961 |27.08.2021 БСП: Водим се от интересите на народа, а те са да има редовно правителство . 3| 3337 |20.08.2021 Панайотов: Нито водим, нито имаме право да водим преговори за покупката на изтребители . 7| 3002 |14.07.2021 Филип Попов: Можем да водим прозрачни и ясни преговори с парламентарните сили за съставяне на правителство . 10| 3376 |20.04.2021 Манолова: Чакаме Слави. Разговори за коалиция още не водим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads