Реклама / Ads
3| 3603 |13.06.2021 НОВИНИ

Евро 2020: Светът аплодира Кристиан Ериксен. Той накарал съотборниците си да довършат мача с Финландия

.
Източник: БГНЕС
Футболистът на датския национален отбор Кристиан Ериксен, който се намира в болница след фрапиращ инцидент на терена по време на снощния мач с Финландия, се е чул със своите съотборници през приложението FaceTime. Това съобщи президентът на местната футболна асоциация Петер Мьолер пред DR. По неговите думи 29-годишният полузащитник е добре.
 

Футболистът на Интер се намира в болница, след като снощи колабира по време на двубоя с Финландия от Европейското първенство. Точно този разговор е успокоил другите играчи и те изявиха желание да доиграят мача. Самият Кристиан също е поискал от тях да се завърнат.

 

Бащата на Ериксен също увери, че синът му е по-добре. В момента в клиниката му се правят изследвания.

 

Датски лекар обясни какво вероятно се е случило с Ериксен.

 

"Ще направим ултразвуково сканиране на сърцето, за да разберем какви са проблемите му. Може да става дума за инфаркт, вентрикуларна тахиаритмия или коронарна артериална болест на сърцето. Не е характерно за 29-годишен човек да бъде изложен на риск от сърдечен арест, особено в такава спортна форма като неговата", заяви лекарят, цитиран от tv2lorry.dk.

 

Критични за спасяването на футболиста били бързата реакция на съдията Антъни Тейлър и капитанът на Дания Симон Кяер. Съотборниците на Ериксен образуваха стена около него докато му бе оказвана медицинска помощ. Каспер Шмайхел пък отиде да доведе и успокои жена му. При завръщането си на терена футболистите и щабът на Финландия демонстрираха уважението си и застанали в центъра на терена аплодираха играчите на Дания.

 

Известни футболисти от цял свят отправиха послания с надежда за възстановяването на Ериксен, а сред тях бе и португалската мегазвезда Кристиано Роналдо.

 

"Светът на футбола е обединен и се надява на добри новини. Чакам да те видя скоро отново на терена, Крис! Бъди силен!", написа Роналдо в Инстаграм.

 

Белгийският съотборник на Ериксен в Интер Ромелу Лукаку също вдъхна кураж на датчанина. След гола си срещу Русия, нападателят се приближи до една от камерите и отправи послание към Ериксен. "Кристиан, обичам те", каза Лукаку.

 

 

Мачът завърши в полза на дебютантът Финландия, който изненадващо спечели с 1:0.

 

 

Останалите мачове вчера:

 

Отборите на Уелс и Швейцария завършиха 1:1 във втория двубой от група "А" на Евро 2020. На стадиона в Баку тимът на Владимир Петкович доминираше в по-големи етапи от двубоя и поведе с попадение на Брийл Емболо в 49-ата минута, като освен това пропусна още поне три-четири чисти положения - основно чрез Харис Сеферович. Съперникът обаче успя да изравни в 74-ата, когато Кийфър Мур беше точен с глава за 1:1, с което се докопа и до точката. В другата среща от групата в  петък вечер Италия срази Турция с 3:0.

 

С лекота Белгия надигра Русия с 3:0. Белгия води на Русия след ранен гол на Ромелу Лукаку. Малко по-късно Мюние удвои. Отново Лукаку довърши руснаците с гол в края на срещата за краното Белгия - Русия 3:0.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3078 |12.06.2021 ”Евро 2020” започна с автогол. ”Скуадра адзура” надви Турция с 3 гола . 4| 3061 |11.06.2021 Избраха Илхан Кючюк за президент на европейските либерали . 23| 21827 |11.06.2021 АКФ показа как бивш служител на ГДБОП и ДАНС си говори с Господ и иска 100 000 евро за промяна на мярка в специализирания съд . 11| 5061 |11.06.2021 Бойко Найденов: С най-много прокурори на глава от населението в Европа сме. Сцецсъдът не е това, което трябваше да бъде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads