Реклама / Ads

0| 5009 |04.05.2018 НОВИНИ

Евродепутатът Петър Корумбашев отговаря на БСК за протеста на превозвачите

.
Петър Корумбашев
Категорично не приемам Вашето твърдение, че ”в продължение на около година официалната позиция на българските евродепутати остава размита и неясна”, тъй като, искам дебело да подчертая - то противоречи на фактите. Това пише евродепутатът Петър Корумбашев в своя отговор до БСК.
На 3 май 2018 г. г-н Петър Курумбашев получи позицията на Българската стопанска камара във връзка с националния протест на българските превозвачи срещу т.нар. "Пакет за мобилност" на Европейската комисия.

По моя инициатива, през октомври 2017 г., единодушно всички български представители в Европейския парламент приеха обща позиция относно законодателния пакет за мобилност в ЕС. Инициирахме и обща среща, заедно с румънските ни колеги, които също се присъединиха към тази позиция през декември 2017 г., пише още Корумбашев.

Отделно от това, многократно - както в пленарна зала, така и в рамките на заседанията на Комисията по транспорт и туризъм и в работни групи в Европейския парламент, съм отстоявал българския национален интерес и интереса на българските превозвачи - https://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+CRE+20170517+ITEM-019+DOC+XML+V0//BG&language=bg&query=INTERV&detail=3-546-000. Изказването е от 17 май 2017 г., обяснява той.

Не на последно място, като член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП внесох необходимите изменения по докладите, които са част от т.нар. "Пакет за мобилност", които бяха приподписани и от част от моите колеги, български представители в Европейския парламент.

Считам, че твърдението Ви е изключително некоректно, особено и с оглед на факта, че съм изразил позицията си много преди БСК да е била запозната с проблема. Не е коректно хора, които работят година и половина по темата, да бъдат атакувани по този начин публично - още повече с неверни факти, категоричен е евродепутатът.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 5| 4985 |24.04.2018 Петър Кърджилов: Съдията по случая „Иванчева” е близък на Пламен Георгиев . 10| 11074 |23.04.2018 Петър Кърджилов за Фрог: Организирана престъпна група прати Иванчева в ареста . 0| 4684 |16.04.2018 Спецсъдът не даде ход на делото срещу Петър Москов . 1| 4565 |16.04.2018 Тръгва делото срещу Петър Москов и Адам Персенски за ваксините
Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Реклама / Ads
БЛОГОВЕ