Реклама / Ads
9| 5862 |31.03.2013 НОВИНИ

Европа няма да дава пари за нереформирани сектори

.
Предстои подготовка за следващия програмен период за еврофинасиране (от 2014 до 2020 години) и през него Европа пари за нереформирани сектори няма да дава. Преди да гласуват, хората внимателно да гледат програмите на отделните партии, каза по Би Ти вицепремиерът по еврофондовете в служебния кабинет Илияна Цанова. Тя поясни, че за да получим финансиране до 2016 година трябва да са направени нужните
 


Подготовката за следващия програмен период е една от задачите на екипа на вицепремиера. По-актуално е сега да минат бързо обществените поръчки за проектите през тази година, за да може България максимално да се възползва от предвидените пари. Вицепремиерът по еврофондовете напомни, че до края на годината трябва да усвоим 2 млрд. евро, което почти колкото отпуснатите средства за последните две-три години.
 
Друга важна задача на екипа на Цанова е да се направи анализ в кои сектори парите може и да не се усвоят и те да бъдат пренасочени към други области..
 
Вицепремиерът разкри и как е попаднала в полезрението на президента Росен Плевнелиев при сформирането на служебния кабинет. Като старши банкер в отдел "Общинска инфраструктура и околна среда" в ЕБВР, отговарящ за десет държави от Централна и Източна Европа, тя е работила с него, когато е бил министър на регионалното развитие.

Цанова добави, че е получила обаждане от кабинета на президента, а след среща с него е имала 24 часа да реши дали ще поеме поста. "Съгласих се, защото имаше ясен мандат и приоритети, които споделям. Освен това винаги съм искала да направя нещо за България", добави вицепремиерът. Илияна Цанова не скри, че си е взела тримесечен неплатен отпуск от ЕБВР и смята да се върне на поста си след края на мандата на служебния кабинет, защото има интересни проекти, които да завърши. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6049 |31.03.2013 Няма отнето имущестно от осъдени за престъпна дейност досега . 166| 5974 |30.03.2013 Станишев: Няма да съм премиер! Пламен Орешарски е най-силен . 39| 6397 |30.03.2013 Г. Кадиев: С Нинова начело няма да спечелим в София . 40| 4986 |29.03.2013 Президентът ще преподава на Яне Янев конституционно право

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads