Реклама / Ads
8| 6002 |07.04.2011 НОВИНИ

Европарите за земеделие скараха червени и управляващи

.
Левицата и ГЕРБ отново кръстосаха щпаги по време на дебатите на Закона за доходите на физичексите лица, приет днес на второ четене. Темата, по която спориха управляващи и опозиция бе помощ или доход са европейските субсидии за земеделските производители.
 

Според опозицията евросредствата за земеделските производители са помощ и не следва да се облагат с данък. Според управляващата партия обаче евросубсидиите са приход и затова трябва да се дължи данък за получените от ЕС пари.

От БСП изтъкнаха, че облагайки субсидиите с данък, държавата ще прибере част от европейската субсидиия в държавния бюджет. Част от средствата, които ЕС дава, индиректно ще се връщат в бюджета, подчерта Михаил Миков.

Никой не отива при онези фирми, които наемат работници на 4-часов работен ден и не им се плащат осигуровки, за да се видят какви са техните печалби, тяхното счетоводство, подчерта червеният депутат. По думите му в последните 1-2 години рязко е нарастнал размерът на субсидиите за някои играчи заради законите, предлагани и приемани от управляващите.

Ако този закон бъде взет и скъсан, ще бъде най-добре, заяви социалистът Янаки Стоилов.

Според Менда Стоянова от ГЕРБ не трябва земеделският бранш да остава в сивия сектор.

Земеделските производители - физически лица вече ще могат да доказват, както разходите, така и приходите си, обясни в кулоарите на НС Менда Стоянова. Те ще бъдат облагани на реалния си доход, подчерта шефката на бюджетната комисия в НС.Тя призова земеделските производители да събират всички документи, които издават за оран, торове и други покупки, които правят.

Припомняме, на първо четене с приетите промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица земеделските производители и тютюнопроизводителите се задължават да водят счетоводна отчетност. За да се облекчи счетоводната отчетност, законопроектът предвижда да се даде възможност на физическите лица земеделски производители да съставят годишен финансов отчет при условие, че имат нужната квалификация за това.

С предлаганите промени се създава възможност земеделските производители и тютюнопроизводители да приспадат от доходите си реално извършените от тях разходи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5339 |04.04.2011 Т. Дончев: Всеки българин да усети ефект от европарите . 1| 5214 |01.04.2011 Екс-шеф на ДФ "Земеделие" чист като сълза . 1| 5703 |01.04.2011 Р. Христов: Няма дим без огън в ДФ "Земеделие" . 23| 5629 |31.03.2011 Сини и червени искат главата на Найденов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads