Реклама / Ads
0| 5062 |08.08.2013 НОВИНИ

"Европейска столица на културата" вече и със сайт

.
Конкурирането на българските градове за приза „Европейска столица на културата” се пренесе и в глобалната мрежа.
 

Министерството на културата в качеството си на координационен орган за конкурса за избор на български град за „Европейска столица на културата" – 2019 България, стартира уебсайт с информация относно процедурата за кандидатстване и избор на български град, на който да бъде присъдено званието „Европейска столица на културата" – 2019 България.

Интернет страницата съдържа актуална информация за инициативата на ЕС и за процедурата за избор на български град, който ще има честта и задължението да представи българската култура в рамките на престижната европейска инициатива през 2019 година.

Структурата на сайта е разделена на тематични раздели. В първия е представена историята на инициативата на ЕС „Европейска столица на културата" и ползите, които осъществяването й носи за градовете, които са били нейни домакини.

Във втория раздел е описана подробно процедурата за кандидатстване и за избор на „Европейска столица на културата", етапите на подбор, състава на журито за подбор и най-важните дати, свързани с процедурата.

Третият раздел дава насоки за критериите за избор на „Европейска столица на културата" и целите на инициативата. Описани са както правилата за мониторинг и за финансиране на града, така и условията за получаване на паричната награда, която се връчва от Европейската комисия в памет на Мелина Меркури.

В четвъртия раздел се дават кратки описания на програмите, осъществени от предишни „Европейски столици на културата", както и плановете и намеренията на градовете, определени през настоящата и следващата години за „Европейски столици на културата".

В последния раздел са систематизирани отправените към настоящия момент въпроси от градовете-кандидати в България относно процедурата за кандидатстване.

Интернет адресът на уебсайта на Министерството на културата за инициативата на ЕС „Европейска столица на културата" е: www.ecoc2019bulgaria.eu
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 6260 |05.07.2013 Контрапротестът в подкрепа на правителството в столицата приключи . 2| 5316 |14.06.2013 Разбиха наркогрупа в столицата . 16| 5250 |23.02.2013 Два лъча ще се слеят на утрешния протест в столицата . 10| 5026 |05.02.2013 Трактори ще блокират столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads