Реклама / Ads
30| 67203 |25.07.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Фактите: Това лице няма успехи, за простащината му свършиха думите

.
Деградиралият в с. Бъта...
Под формата на пътуваща клоунада Борисов и няколко негови бивши министри изнасят спектакли пред шепа гербаджии по села и паланки, наподобяващи старците от народното опълчение (фолксшурм) вяло зъщитавали Берлин през май 1945-та… Пред тях измъкналият се от бункера в Банкя главатар на ГЕРБ продължава да държи речи за невижданите успехи и разцвет на страната, постигнати от него и съучастниците му в кабинета.
 

Време е да се приключи с този мит, поддържан изкуствено с лъжи и фалшифицирани данни.

 

Последните социологически данни на Галъп сочат одобрение от 58,9% към служебното правителство, начело със Стефан Янев. Само 28,8% не са доволни от него. Останалите се колебаят. Одобрението преобладава при всички изследвани обществени слоеве, с изключение единствено на привържениците на ГЕРБ.

Забележителен е ръстът на хората, които вече вярват, че страната върви към добро. В края на управлението на Борисов те са били 16%, а днес са с 10,3 на сто повече. Резултат, постигнат само за два месеца!

 

През 2017 г., когато Борисов и ГЕРБ тръбят за пореден изборен триумф, през май кабинетът „Борисов 3“ стартира своята работа при едва 32% обществено доверие и 68% недоверие!  

Парламентът, доминиран от ГЕРБ започва работа при 24% доверие и 66% недоверие. Това обаче е най-доброто „постижение“, защото месеци по-късно доверието в НС се смъква до 12%. Такъв срив статистиката не помни.

 

Почти 4 години по-късно, когато Борисов се криеше от протестите и не смееше да ходи на работа и да се появява в парламента, а бръмчеше с джипката из държавата, скрит от обществения поглед, доверието в правителството вече е мизерно - около 22%, сочат данни на „Алфа Рисърч“. На моменти сривът е стигал до 18 на сто. Подкрепата идва предимно от гербаджии.

 

Да видим каква е картината в борбата с корупцията и олигархията, с която аверите Борисов и Иван Гешев се хвалят непрекъснато. През близо 2-те години откакто е главен прокурор Иван Гешев събира едва 10% доверие. По време на протестите през 2020 г. неодобрението към него набъбва до рекордните над 70 на сто от анкетираните граждани, а доверието пада до 8%. Това, според експерти, изключва жизнени функции на прокуратурата. След всички негови твърдения за постигнати колосални успехи в борбата срещу корупцията и олигархията и подкрепата на пеевските медии доверието към него в момента едва докарва до 10%.

 

Това ли е успяло управление? Това ли е борба с олигархията и корупцията?

 

Борисов трябва да поиска публично прошка от българите за погромите на неговото управление. Съответните органи пък трябва да се заемат с разследване на участието му във властта.

 

Гешев трябва да си тръгне веднага дори само заради това, че е прикривал золумите на Борисов, Пеевски и други от шайката, както и заради обслужването на интересите на задкулисието.

 

Колкото до изявите и езика на сикаджията Борисов, използван в последно време и натякван през мрежата, нямаме коментар. Свършиха думите.

Дори на дъното има ями, в които деградиралият се срива.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 18035 |22.06.2021 Стефан Гамизов: Запомнете това момиче! . 6| 10481 |01.06.2021 Кадиев за продадената фирма на шефа на НАП: Това не са дребни неща . 22| 29743 |20.05.2021 Бенатова: Фактът, че Вежди Рашидов е предизвикал катастрофата, не беше в заглавията . 6| 7762 |13.05.2021 Райчев: Голяма победа на Радев срещу Борисов с това служебно правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads