Реклама / Ads
10| 3094 |02.11.2021 НОВИНИ

Фандъкова се оплаква от „лоша комуникация“ с Кацаров

.
Йорданка Фандъкова Източник: стопкадър, БНТ
Нямаме добра комуникация с министъра на здравеопазването. За съжаление, дори не приеха предложението да се забави затварянето на малките ученици, за да могат родителите да се подготвят. Помните, че беше от днес за утре и хората трябваше веднага да правят своята организация. Това заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъков. Тя дори определи отношенията със здравните власти като „притеснителни“.
 

По думите й зеленият сертификат е добро решение: „Разбира се, не се приема еднозначно от всички, има хора, които са против, но тогава, когато има ясна стратегия, тогава нещата са много по-добре. При нас за съжаление се случи накрая в последния момент, без комуникация. Начинът на въвеждане създаде повече хаос, отколкото решения. Но ние виждаме, че все пак зеленият сертификат стана причина за увеличаване броя на ваксинираните“.

 

Тя отчете, че за последните 10 дни в София са ваксинирани около 60 000 души.

 

Столичната община продължава да открива нови пунктове за ваксинация, така че да облекчи хората. През седмицата работят 10 изнесени пункта, два от тях са на станции на метрото, 2 - в големи търговски центрове, в общински ДКЦ-та. През уикендите също работя 10 пункта на различни места.

 

Според Фандъкова има по-голям интерес и към мобилните екипи, които ваксинират в компании. Вече има 3 компании, проявили желание да се ваксинират.

 

Що се отнася до ваксинацията в администрациите смята, че когато се въвежда ваксинация за определени структури, трябва да важи за всички, за да няма дискриминация.

 

Според столичния кмет най-сериозен бил контролът за спазване на мерките в градския транспорт. За последната седмица са направени близо 800 проверки.

 

„Около 50 млн. лв. са загубите за градския транспорт“, обяви още Йорданка Фандъкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 15958 |01.11.2021 В Деня на будителите СГС потвърди: Фандъкова незаконно е уволнила директорката Гошкарян . 17| 8126 |25.10.2021 Луна се оплаква на Джо Байдън . 8| 4757 |25.10.2021 Фирми се оплакват, че ББР бави утвърждаване и изплащане на кредити . 15| 8514 |15.10.2021 Фандъкова платила 108 000 лв. на адвокати да докажат, че въздухът в София е чист?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads