Реклама / Ads
12| 4722 |16.08.2019 НОВИНИ

Фандъкова: Ремонтите в столицата продължават

.
Йорданка Фандъкова
Ремонтите в столицата продължават. В момента се ремонтират основните улици в кварталите. Знаем, че е важно за хората.
 

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ. По думите й тя постоянно е на терен, за да следи какво се върши и да се спазват сроковете.

 

На въпорс ще се кандидатира ли отново за кмет на столицата, тя бе категорична, че е взела решението си в личен план, но да изчакаме септември, за да го обяви.

 

До няколко дни ще бъде възстановена работата в Западен парк. Имаше проблем с проекта, не беше отчетен колектор на входа, обяви кметицата. 

 

По думите й, най-големият стратегически и важен проект за града е линия 3 на метрото. До края на месец октомври строителеството ще приключи и ще започнат тестовете на новите влакове. Догодина още 500 000 души ще могат да се възползват от най-екологичния транспорт в града, коментира тя.

 

Попитана какво прави общината за въздуха в града, Фандъкова заяви, че изпълняват програма от 100 мерки. "Пускането на третата линия на метрото ще спести 90 000 тона вредни емисии, обновявеме наземния градски транспорт. Усилията ни са огромни. Защитени са и два проекта за битовото отопление", каза градоначалника на София.

 

На въпрос дали столичани могат да останат на студено през зимата, тя заяви, че няма риск София да остане без парно. Кметът заяви, че в тази връзка е разговаряла с двамата директори на двете търговски дружества, след като си размениха реплики по медиите. „Топлофикация“ не е спирала да плаща, разбира се с много по-бавно темпо, отколкото „Булгаргаз“ очаква. На 1 август от „Топлофикация“ са преведени 7 милиона лева. Двамата директори се уточниха за начина на плащане до края на месеца.

 

Фандъкова обясни още, че винаги в този период възниква такъв проблем, защото има разлика в начина на плащане. „Булгаргаз изискват предварително плащане по прогнозни количества, а „Топлофикация“ получава своите плащания след изравнителните сметки. Така че това е част от взаимоотношения между двете търговски дружества.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5668 |08.08.2019 Спаси София пита Фандъкова: Защо не използвате новата тролейбусна линия 7? . 0| 4077 |07.08.2019 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 3602 |06.08.2019 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 3722 |05.08.2019 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads