Реклама / Ads
5| 3044 |16.11.2021 НОВИНИ

Фандъкова: Ще има конкурс за директор на Столичния инспекторат, не знам Ивайло Иванов ще се яви ли

.
Йорданка Фандъкова, Ивайло Иванов
Ще бъде обявен конкурс за нов директор на Столичния инспекторат. Не знам Ивайло Иванов дали ще се яви. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Сегашният шеф Ивайло Иванов ще остане временно на поста до провеждането на конкурса.
 

Той бе главен секретар на МВР до 14 май, когато бе отстранен заради полицейското насилие над арестувани протестиращи. Изненадващо на 1 октомври Йорданка Фандъкова го назначи за шеф на инспектората. След бурни критики от опозицията в Столичния общински съвет, тя обясни как Иванов бил най-подходящият човек за поста.


"Работата на Столичния инспекторат е основно да контролира чистотата в града. Смятам, че за нея е подходящ човек на реда за да не виждаме препълнени контейнери, недоизмити улици. Затова поканих г-н Иванов - за да засили контрола върху почистващите фирми", обоснова се тогава Фандъкова.


Сега, месец по-късно, се подготвя конкурс за длъжността, който е част от предстоящо преструктуриране на Столичния инспекторат. Той досега бил външна структура, но ще се повиши в ранг дирекция, на мое пряко подчинение, каза кметът на общината.

 

От 1 януари инспекторатът трябва да заработи в новия си формат, което предполага, че конкурсът ще се проведе преди това. Някои дейности се прехвърлят към ресорния зам.-кмет по строителството Ангел Джоргов - контролът върху инфраструктурата, а за преместваемите обекти и рекламните елементи ще отговаря главният архитект на София Здравко Здравков.


На Столичния инспекторат основната дейност вече ще е контрол върху чистотата и сметосъбиращите фирми, подчерта Фандъкова. Всички инспектори, които работят в 24-те района на София остават със същата численост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 12316 |08.11.2021 Албена Белянова: Ще хрантутим още четирима директори в енергетиката, и то какви . 6| 6142 |03.11.2021 Директорът на ”Булгаргаз”: Нямаме тръба за азерския газ, никой не е искал оставката ми . 4| 15956 |01.11.2021 В Деня на будителите СГС потвърди: Фандъкова незаконно е уволнила директорката Гошкарян . 7| 4930 |25.10.2021 Директорът на НАСА Бил Нелсън: Не сме сами във Вселената

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads