Реклама / Ads
1| 4113 |18.08.2016 НОВИНИ

Фандъкова възмутена от поведението на шофьора към инвалида. Е и?

.
Йорданка Фандъкова
Абсолютно недопустимо е поведението от страна на шофьора вчера, при положение, че този автобус има рампа за инвалиди. На първо място за мен е осигуряването на достъпна среда. Фирмата ще бъде санкционирана и няма да й бъде заплатен този курс, заяви по БТВ столичният кмет Йорданка Фандъкова. Е и? На инвалидът кой ще му върне унижението и стреса?
 
Много неща се направиха през последните години в ж.к. "Младост", именно заради това постигнатото трябва да се съхрани. Проверих много внимателно документите и открих нарушение при издаването на строителното разрешително на фирмата. Не е уведомена "Топлофикация-София", тъй като там минава топлопровод. По тази причина вчера беше подадено искане за спиране на строежа. Всеки случай трябва да се разглежда индивидуално и да се търси решение, посочи тя.

Проблемът със застрояването е свързан със собствеността. Решенията са или да се намери подходящ терен, с който да се обезщети собственикът, или да се отчужди теренът. Трябва да се намери законосъобразно решение, каза още Фандъкова. Кметицата обаче не обели и дума кой и срещу какво получава терени и разрешения за строеж. Абсурдни строежи има в момента и в "Младост" -2, където срещу блок 208 се строят едновременно три нови блока, един от които е "захапал" самата улица. Къде ще спират десетките коли на новодомците - никой не го е еня. Но Фандъкова мълчи за тези безобразия и повтаря все едно и също - колко много било направено.

Към края на годината движението по ул. "Богатица" ще бъде пуснато. Участъкът е тежък, свързан е с подмяната на подземна инфраструктура. До септември трябва да приключи ремонтът на бул. "Владимир Вазов", както и на бул. "Ботевградско шосе". Следващата седмица ще пуснем поетапно 110 нови автобуси, както и още нови трамваи. Продължаваме с модернизацията на транспорта и това се вижда, изброи кметът на София. Вижда се, но се виждат и абсурдните решения, които вместо да облекчат трафика, го затормозяват още повече.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6814 |09.08.2016 Фандъкова спря застрояването на площадката в ”Младост 1” . 10| 5561 |26.06.2016 Фандъкова: Новите трамваи и автобуси са по улиците, хората ги виждат . 4| 4205 |14.06.2016 Фандъкова: Няма да съм кандидат-президент на ГЕРБ . 30| 6272 |14.06.2016 ВМРО иска от Фандъкова и СДВР да спрат гей парада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads