Реклама / Ads
1| 4864 |11.12.2017 НОВИНИ

Федерация поиска оставката на здравния министър Ананиев заради лекарствата

.
”Заявих я като гражданин, като гласоподавател, като син и родител. Най-вече защото министърът продължава да изрича лъжи, да обвинява всеки от нас, които си търсим правата и ни подлага на ”геноцид”, заяви Иван Димитров от Федерация ” Български пациентски съюз”.
 

Политическият PR и активен участник в протестите срещу наложения мораториум върху лекарствата Арман Бабикян дори заговори за даване под съд на Кирил Ананиев.

"Министърът си позволи да обвини цяла група от хора на протеста, че са платени от корпоративни интереси, от фармацевтичната индустрия и се чудя с тази съща наглост дали не мога аз да го обвиня, че е купен от фармаиндустрията, която пък е внасяла стари лекарства в страната", настоя гостът на Bulgaria ON AIR.

Депутатите наложиха мораториум върху финансирането на нови лекарства в държавата, а в събота протестиращите определиха решението им като "геноцид". Президентът Румен Радев наложи вето върху решението, но здравният министър остава непреклонен.

Съдбата на стотици пациенти в тежко състояние остава под въпрос, а заради ветото бюджетът на Здравната каса няма да бъде обнародван.

"Кирил Ананиев не е нов човек в здравната система. Допреди да стане министър, той беше председател на Надзорния съвет на Здравната каса", обясни председателят на Центъра за защита правата на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Според него се избягва първоцелта на Здравната каса, която е да осигурява лечение на хората.

"Няма как да подобриш лекуването, като забраниш достъпа до него", категоричен бе д-р Кацаров.

Арман Бабикян подчерта, че всички граждани събираме пари, които даваме на "едни чиновници, за да ги управляват".

"И тези хора ми казват, че не могат да си направят добре сметката и не успяват да "запушат течовете". Затова решихме, че част от вас няма да нужда да живеят достатъчно дълго или добре", перифразира ситуацията Бабикян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4475 |30.11.2017 Европарламентът поиска оръжейно ембарго за Саудитска Арабия . 0| 4935 |23.11.2017 Явор Нотев: Явно Симеонов не е бил информиран за оставката на Главчев . 1| 4459 |21.11.2017 Екопротестъри искат оставката на министър Нено Димов . 0| 4736 |20.11.2017 Политолози с различни мнения за оставката на Главчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads