Четвъртък, 23 Ноември 2017, 22:10
Frognews
0| 3546 |03.02.2017

Федерацията на потребителите плаши КЕВР с искане на оставка

.
Ако продължавате с тази тенденция, „капка по капка” да задоволявате исканията на монополистите, скоро време ще бъдете свидетели на инициатива от страна на Федерацията на потребителите да искаме Вашата оставка, защото повече така не може.
Това каза Емил Георгиев, изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите в България, по време на общественото обсъждане на доклада на КЕВР, който предвижда 18% увеличение на цената на водата в София.

„С изключителна загриженост взимаме отношение към повишаването на цената на водата. В доклада прави впечатление ръст на печалбите в годините, ръст на възвръщаемост. Възниква въпросът Софийската община чии интереси защитава - на софиянци или на "Софийска вода"?", запита Георгиев. „Имам няколко въпроса към заявителите - казвате, че инвестиционна програма цели повишаване качеството на услугата. Означава ли това, че до сега не е имало качество на услугата? При всички тези цифри, които са поднесени, какво налага увеличението на цената?", попита още той. „Със страдалческа загриженост вие вероятно няма да позволите увеличението на цената до размера, който иска „Софийска вода", вероятно ще отсечете някъде около 17-18%.

Никой не се съмнява, че след като сега определите едно увеличение от 17-18%, ще последва ново предложение за увеличаване на цената и отново по соломоновски на половината и ще стигнем до една цена от близо 3 лв./куб м., която е целта на заявителите", посочи още Емил Георгиев пред "Фокус".

„Заявява се, че тази цена е далеч от социалната поносимост на софиянци. Ако това важи за хората със сериозни доходи и примерно членовете на Комисията, уверявам, че за над 50% от софиянци отдавна е минала всякакви граници. Тръгвате по същия път, както с „Топлофикация" и ви уверявам, че тази социална търпимост на софиянци в скоро време ще я разберете пред прозорците на КЕВР. Затова ви моля съобразявайте се преди всичко с исканията на потребителите, а не с исканията на заявителите, монополистите в случая", призова Емил Георгиев. „Изключително странно е поведението на органите на местно самоуправление в София - въпросът е чии интереси защитават те?", допълни още той.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Мигранти плащат 10 000 евро, за да преминат българо-турската граница 0| 862 |23.11.2017 . Тръмп: Запазваме си най-добрата военна техника 0| 910 |23.11.2017 . Каталунците дадоха заден за отцепването 0| 1348 |23.11.2017 . Меркел: Германия е заинтересована от отношения с Русия 1| 1496 |23.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах