Реклама / Ads
24| 11114 |17.05.2016 НОВИНИ

Фенове от цяла България празнуват добрата новина за ЦСКА

.
Вижда ли се краят на режисираната съдба на най-великия български клуб? След вчерашната среща на Гриша Ганчев с премиера Борисов и шефа на БФС Михайлов се показа слънце и на ”Армията”. Фен-клубове на великия клуб от цяла България не спират да се радват на голямата новина, поздравяват премиера и футболния съюз за разбирането. Заливат социалните мрежи с честитки.
 
"От следващия сезон ЦСКА ще се състезава в най-високия ешелон на българското футболно първенство!  Ще играе там, където му е мястото, по законен и нормален начин...” Това каза вчера Гриша Ганчев и повече от половин България изръкопляска.

Половин България изръкопляска въпреки насъбраните мъка и гняв! Въпреки стиснатите юмруци ....

Повече от година червеният клуб е тъпкан от свои и чужди. Въпреки титаничните усилия на Гриша Ганчев, Пламен Марков и хората около тях. Но цесекарите издържаха - стискайки юмруци, псувайки властта, пейки със сълзи на очи "Ний на този стадион сме родени и на  този стадион ще умрем!... Дано само ръководителите на държавата и на футболния съюз не се отметнат от обещанията  си да помогнат на армейците. И да продължат тържествата на цесекарите.

И докато ЦСКА бе разпъвана на кръст, към един друг клуб, наричан "отбора на народа" потекоха златни реки. Забравено бе, че Левски не си е платил сметките в НАП за над 5 млн. лв. Сянката на Делян Пеевски заля и излапа  синия тим. Под натиска на Пеевски и Александър Сталийски БТК чрез "Виваком"  стана спонсор на отбора.  Иво Тонев е само представителното  видимо лице на  тима от Герена, а конците му дърпат "котараците".  Дясната ръка на  депутата от ДПС  адвокат Александър Ангелов днес коли и беси в Левски  както в Булгартабак,   въпреки съмнителната си репутация.

 

На кръст бе разпъван и Гриша Ганчев. Но устоя. Виковете "Разпни го!" на дървени философи , кариеристи и печалбари на  самата "Армия" бяха заглушени и погребани от "Осанна!"  на верните до гроб на ЦСКА, които не предадоха червената идея.


„..Стоя твърдо зад Гриша Ганчев. Познавам го много отдавна – от 1985 година. Тогава Министерството на отбраната се отрече от ЦСКА, но Ганчев спомогна много на борбата, на бокса и на редица други спортове. Той помагаше финансово и на ветерани на отбора. Затова аз заставам сега зад него. Познавам го и знам, че Ганчев няма да се откаже от ЦСКА. Ганчев е много точен човек и се е доказал. Кой друг в България е дал път на толкова много спортисти като него? Просто няма причина да не му се доверя”, заяви  88 годишният директор на музея на ЦСКА Александър Манов.

"Гриша Ганчев е сериозен и го е показал не само във футбола, а и в други спортове - борба, бокс", категоричен е  футболният треньор на 20 век Димитър Пенев, който е убеден в светлото бъдеще на червения тим.

" Гриша Ганчев доказа, че е човекът за ЦСКА. Най-радващото е, че най-после има официална пози­ция около казуса на клуба. Оче­видно се е намерил начин ЦСКА да продължи своето нормално съществуване. Оттук насетне хората на "Армията" трябва да получат пълна подкрепа", заявява  най-успешният клубен треньор у нас Аспарух Никодимов.

"Вярвам в предприемчивостта, в убежденията, в амбициите на Гриша Ганчев, че той ще продължи да се занимава с ЦСКА, да възроди ЦСКА. Гриша Ганчев е един много амбициозен и упорит човек и силно вярвам, че той ще доведе нещата до възраждане на клуба. Ако се учреди тази Висша лига, тя ще улесни тази задача", не крие надеждите си и  червената легенда Пламен Марков.

"Ние на този стадион сме родени,
и на този стадион ще умрем,
и дори и небето да падне
няма да ви предадем."

Така пеят хилядите в "сектор Г", на които ЦСКА е в сърцата!  И посрещат със скандиране имената на онези, за които червения клуб е съдба, отговорност и религия ! И които също не го предават!

Росен Костадинов
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 7756 |16.05.2016 Посланик Балтажи за Фрог: Песента на Джамала е болка на цяла Украйна . 21| 4979 |15.05.2016 Поли Генова: Направихме най-голямото постижение на България и ЕС . 7| 4606 |13.05.2016 България не подкрепя търговското споразумение между ЕС и Канада заради визите . 0| 4227 |13.05.2016 148 джихадисти минали през България, за да се бият в Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads