Реклама / Ads
0| 2410 |09.05.2024 НОВИНИ

Фестивалът „Лунар“ се завръща: Какво ще видим довечера?

.
Източник: lunarlights.eu
За трета поредна година фестивалът на светлините „Лунар“ ще преобрази с изкуство едни от най-известните сгради, паркове и площади в София. В Деня на Европа - 9 май, центърът на София се превръща в светлинна галерия под открито небе с 3D мапинг проекции и светлинни инсталации, създадени от артисти от цял свят. Достъпът до всички произведения ще бъде свободен.
 

„Лунар“ се завръща още по-ярък тази година, с чисто нова фестивална програма. Имаме над 20 артисти от целия свят, които ще се включат, имаме 22 локации, имаме 4,5 км пешеходен маршрут, който посетителите могат да обиколят както предпочитат“, каза Страхил Йорданов, един от организаторите на фестивала, в предаването „Тази сутрин“. 

 

Той обясни, че най-добрият начин за ориентиране на фестивала е чрез използване на онлайн приложението.

 

 „Тази вечер започва с гръм и трясък и блясък. Имаме две иновации в областта на светлинното изкуство тази година. Публиката ще може да участва и в двете по различен начин. В единият случай ще могат да споделят съобщения върху фасадата на една от новите локации – в Южен парк в София. Ще има интерактивни сесии една след друга и съобщенията ще се появяват. Другата възможност е зрителите да участват в самия проджекшън мапинг, като споделят светлината му през своите устройства“, обясни още Страхил Йорданов.  

Ще бъдат затворени за движение улици в центъра на София, за да се осигури свободно пешеходно придвижване на хората. Градският транспорт ще работи с удължено работно време, включително и метрото.

 

Локациите ще бъдат достъпни напълно безплатно, а светлините ще бъдат включени между 21.00 ч. и 00.00 ч. във всяка от четирите вечери до 12 май.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2276 |09.05.2024 Доц. Миланов: Политикът с беден речник се скрива зад готовите формули, зад клишетата . 2| 2449 |09.05.2024 НСИ: Населението на столицата достига 1 196 806 души . 0| 2280 |09.05.2024 В Деня на Европа Радев и Йотова поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин . 28| 54547 |09.05.2024 Проф. Евелина Келбечева за ФрогНюз на 9 май: Изкривяването на хронологията на Втората световна война е част от възродената пропаганда на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads