Реклама / Ads
3| 3958 |28.06.2021 НОВИНИ

Фирмата за дезинфекция до земеделския министър: Коректно изпълняваме договора си към държавата. Отчитаме всички събрани такси

.
С цел да разсее медийните и обществени спекулации, фирмата, която осъществява дезинфекция на границата с Турция – „ПиЕфСи“ ООД, изпрати писмо до земеделския министър проф. Христо Бозуков, с което подробно го информира не само за дейността си, но и за финансовите измерения на работата.
 

Информацията е изпратена и до всички водачи на листи в област Хасково. Управителят на дружеството Борислав Карев подробно описва свършеното, съгласно чл. 190 от закона за ветеринарната дейност, а именно профилактична дезинфекция на моторните превозни средства, влизащи от Турция. Карев напомня, че тази дейност е започнала да се изпълнява от фирмата през 2013 година, след участие в конкурс.

 

„Спазвайки стриктно предвидените в този договор задължения, Дружеството е осигурило всичко необходимо по закон, за да извършва горепосочената дейност. В това число: изградени са и се поддържат нужните дезинфекционни площадки и съоръжения, нает и обучен е необходимият квалифициран персонал, включително и лица в необходимото ветеринарномедицинско образование.

 

Осигурена е системата от дозатори с необходимия препарат за дезинфекция, монтирано видеонаблюдение със специален софтуер, чрез който извършва точната отчетност на преминали МПС като всички регистрирани номера на превозните средства са записват база данни и позволяват лесна проверка от БАБХ и други компетентни органи. Огромна отговорност за нас е биосигурността и качественото изпълнение на дейностите по дезинфекция, но също така не по-малко важно е надлежното събиране и внасяне в бюджета на страната на държавните такси, определени от МС“, се казва в писмото.

 

Подчертава се, че всички събрани пари под формата на събрани такси влизат на 100% по сметките на земеделското министерство и уточнява, че държавата в лицето БАБХ не плаща на фирмата никакви средства под никаква форма. Управителят отчита, че от началото на договора досега, дружеството е внесло в държавната хазна  28 милиона евро и 19 милиона лева.

 

Подчертава се още, че цената за клиента не се променяла от времето, когато е бил сключен договорът. От Сигнала се разбира още, че държавната такса постъпва изцяло в бюджета, а всички разходи по инвестициите, са за сметка на фирмата. "От 1 лев такса обслужване 16 ст. също постъпват в бюджета като ДДС и след приспадане на разходите остава печалбата на дружеството, върху която също се заплаща 10% корпоративен данък към държавата“, пише управителят.

 

 В документа се посочва, че през годините фирмата е била подлагана на множество проверки от различни институции, като те продължават и в момента. Борислав Карев уверява министъра, че е коректен партньор и стриктно и точно изпълнява поетите ангажименти по договора.

 

Обръща се внимание, че през последните седмици фирмата е подложена на "огромен натиск и яростна атака". "При над 10 последователни проверки на пунктовете за дезинфекция бяха установени няколко дребни нередности, като най-съществената бе, че не сме променили в срок няколко от старите касови апарати с новите изисквания от НАП, което поради пандемията, е често срещано нарушение при много фирми.

 

По старите апарати сме се отчитали ежемесечно към НАП и органите на агенцията са приели и проверили нашите отчети, като винаги сме заплатили дължимите данъци стриктно, коректно и в срок." Борислав Карев информира проф. Бозуков, че при неоснователно и безпричинно прекратяване на договора, фирмата ще си потърси правата по съдебен ред. "Готови сме да изпратим представител на дружеството, ако решите, че има необходимост от среща с Вас или Ваш представител и изразяваме готовност да окажем съдействие с всичко необходимо, свързано с нашата дейност", се допълва в писмото.

 

Тук можете да прочетете цялото писмо:

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3233 |07.06.2021 Ивайло Мирчев: Фирмата за машините извива ръцете на ЦИК . 2| 2802 |07.06.2021 Фирмата, вносител на машините, излезе с позиция . 4| 5382 |01.06.2021 Има ли грешка - няма прошка! Асен Василев ще уволни Спецов, ако е продал фирмата си заради данъчна ревизия . 111| 7717 |29.05.2021 Министър Панайотов: Случаят в Чешнегирово е недоразумение. Ако има щети, ще обезщетим фирмата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads