Реклама / Ads
18| 5083 |23.05.2023 НОВИНИ

Флагът на руска въоръжена опозиционна групировка се развя над Москва

.
Флагът на руската въоръжена опозиционна групировка Легион ”Свобода России” се развя над Москва Източник: БГНЕС
”Флагът на опозиционната на Владимир Путин въоръжена групировка Легион ”Свобода России” (Свобода за Русия) се развя над Москва”, предаде израелската медия мигнюз.
 

На кадри, разпространени в интернет, се виждат бели и сини балони, които прелитат над жилищен квартал в руската столица и развяват бяло – синьо – бяло знаме.

 

"Докато ние водим боеве за освобождаване на (пограничната с Украйна) Белгородска област, над столицата на нашата родина се развя флагът на Легиона", заявиха от подразделението.

 

Според информация на медията от близкоизточната страна зад акцията е стоял гражданин на Беларус, живеещ в Москва и съпругата му. "Двамата са арестувани", добави мигнюз.

 

Легионът вчера заедно с Руския доброволчески корпус обяви за освобождаване на няколко селища в Белгородска и съседната ѝ Брянска области.

 

"По непотвърдени данни бойци от двете формирования са установили контрол върху около 30 квадратни километра", посочи още медията от Еврейската държава.

 

Във връзка с това Москва мобилизира най-малко 2000 войници и офицери от въоръжените сили, Россгвардия (военнизирано подразделение в системата на вътрешното министерство) и граничари.

 

Днес от Кремъл заявиха: Ние сме много обезпокоени от случващото се в Белгородска област и други райони до границата ни с Украйна.

 

От своя страна сътрудникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк каза: Мисля, че в Москва най-накрая определиха целта на специалната си военна операция  (както Русия нарича пълномащабната си агресия срещу Украйна). Тя е да запази Белгородска област в състава на държавата-агресор.  

 

Легионът е създаден през март 2022 г. Той е съставен от бивши руски военни, преминали на страната на Киев. Подразделението по неофициални данни наброява няколко стотици души.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3822 |23.05.2023 Стефан Гамизов: В проруската служебна власт на Радев истерично се унищожават документи . 28| 7496 |22.05.2023 Руската победа в Бахмут се оказа фалшива. Русия загуби близо 130 000 убити и ранени в месомелачката . 38| 3018 |20.05.2023 Украинската армия отрече руската военна компания ”Вагнер” да е превзела напълно Бахмут . 12| 3027 |19.05.2023 Руската армия се опитва без успех да си върне позиции в околностите на Бахмут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads