Реклама / Ads
9| 5508 |19.03.2009 НОВИНИ

Фритцл насилвал дъщеря си, защото тя приличала на него

.
Амщетенското "чудовище" получи доживотна присъда, независимо че изживял "огромно разтърсване". Вероятно присъствието на жертвата в съдебната зала е довело до тази реакция и самопризнанията.
 

В продължение на 24 години 74–годишният Йозеф Фритцл водел двойнствен живот в градчето Амщетен. Това е същият мъж, който упорито криеше лицето си зад синя папка – тази снимка от началото на процеса в понеделник обходи обществеността по целия свят. Вчера той изненада всички, като направи пълни самопризнания за абсурдните си деяния.

„При него настъпи огромно разтърсване”, констатира по този повод защитникът му. Огромното разтърсване най–вероятно е настъпило след видеото с показанията на 42–годишната му дъщеря, но най–вече и поради присъствието й в съдебната зала, още повече, че предварително беше обявено, че тя няма да се появи там.

Фритцл е превърнал третата си поред дъщеря в жертва напълно съзнателно, установи съдебната психиатърка Аделхайд Кастнер – Елизабет най–много е приличала на него, затова и на бащата най–лесно се удало да прекърши волята й: той я взима в плен, за да задоволи фантазиите си за властване над някого. Поведението му нямало за цел унищожаване и смърт, а доминиране над жертвата. Трябвало е непременно да се изживее като всемогъщ и потентен, каза Кастнер. Най–вероятно така е компенсирал своето трудно детство при властна и необичаща го майка.

fritzl_elizabeth.jpg

Прокурорът по делото поиска Фритцл да получи максималната присъда.

Най–странното, но напълно обяснимо от психиатрична гледна точка се оказва поведението на едно от децата на Фритцл и неговата дъщеря. Британският в. "Гардиън" публикува днес разказ на лелята на Елизабет Фрицъл - Кристияне Рамзауер. Тя споделя, че 7-годишният Феликс, роден през 2002 г. и отгледан изцяло в мазето, много тъгувал за баща си въпреки годините на пленничество. Детето не преставало да пита за Йозеф и да плаче за него. Според лелята на Елизабет, за разлика от останалите три деца, баща му се отнасял към него с особено внимание, непрекъснато му носел подаръци.

Независимо от тези на пръв поглед „смекчаващи вината обстоятелства” Фритцл получи най–тежкото наказание според австрийските закони – доживотна присъда.

fritzl_reporter.jpgЖителите на Санкт Пьолтен, градче близо до Виена, където се проведе процесът, с удовлетворение приеха решението на съда. Тази седмица те бяха под светлините на прожекторите заради печалната слава на „процеса на века” и дори излизаха с плакати пред съдебната сграда. Някои от тях все още не могат да асимилират невероятната от тяхна гледна точка история, която надхвърля границите на нормалността.

Frognews.bg  напомня, че независимо от печалната съдба на Елизабет цялата история стана интересен обект за шоу бизнеса - в края на миналия месец във виенски театър беше изиграна на сцена сатирична пиеса за маниака Фритцл под заглавие „Пансионът Фритцл”. Представлението предизвика бурни протести във Виена, затова заглавието бе променено на ...„Пансионът Ф.”. Хуберт „Хубси” Крамар е автор на пиесата, той е скандален комедиант и обича да шокира с екстравагантност. В този случай обаче истинската история надминава всякаква фикция. Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5332 |19.03.2009 НАП погва данъчните измами по Интернет . 26| 4975 |19.03.2009 СДС и ДСБ разпределиха водаческите места 17:14 . 6| 4710 |19.03.2009 Пак кървава драма в Германия . 4| 4570 |19.03.2009 Безработицата скача през февруари до 6.7%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads