Реклама / Ads
10| 6009 |26.05.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Бунт, смърт и уволнения в Агенцията за бежанците

.
Бунт във "Военна рампа"
Около 100 бежанци от лагера във «Военна рампа» излязоха на протест в двора на заведението. Вчера в лагера в Харманли почина 4-годишно сирийско момиченце. Уволненията са под и над път. Това довериха на Фрог източници от ДАБ.
 
Около 100 бежанци от лагера във „Военна рампа“ в София излязоха вчера на протест в двора на заведението. Причината за протеста е бавната процедура за получаване на статут. Стигнало се е и до сблъсъци с протестиращите бежанци.

В регистрационно-приемателния център в Харманли вчера почина 4-годишно сирийско момиченце с диагноза „инфекциозна диария”. От Държавната агенция за бежанците побързаха да обвинят родителите в небрежност и фатално закъснение. Тези твърдения тепърва ще бъдат изяснявани от проверката, започната от Окръжната прокуратура в Хасково. Но и неспециалистите разбират, че щом е допусната инфекциозна диария, значи в центъра с близо 1 900 търсещи закрила медицинското осигуряване не е на европейско равнище.

Родителите и детето, регистрирани на 30 декември 2014 г., пети месец чакат да бъде решена съдбата им, въпреки бодрите рапорти от ръководството на ДАБ, че всеки кандидат-бежанец получава жадуваното решение само след месец-два от подаване на документи. Интервюиращият експерт е написал предложение на семейството да бъде предоставен хуманитарен статут. Защо решението е забавено?

Десетки са безпринципните уволнения, сгрешени обществени поръчки за хиляди левове и забавени процедури.

За драстичното разминаване между официална статистика и истинския живот в центровете и в администрацията на ДАБ очаквайте разследване на Фрогнюз.

Данаил Буров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4556 |23.05.2015 Жителите на Мизия готови на бунт, искат повторна експертиза . 12| 8466 |20.05.2015 Само във Фрог: Слухове свалят Христо Динев от поста шеф на СГП . 42| 10333 |20.05.2015 Д. Божилов пред Фрог: Цветанов ще бъде пожертван, ще го осъдят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads