Реклама / Ads
36| 12482 |24.11.2014 НОВИНИ

Фрог научи: Вербовчикът на Б. Борисов става шеф на БОП

.
Младен Георгиев
Младен Георгиев е спряган в МВР и службите, че ще е новият шеф на БОП . На широката публика Георгиев стана известен с това, че през 1997 г. работи по случая и делото за оперативно наблюдение «Буда» на Бойко Борисов , който по това време е шеф на охранителна фирма "Ипон", с мотив, че е "оперативно интересно лице".
 
Младен Георгиев ще оглави БОП , който вече ще е в състава не на ДАНС, а на МВР. По мнението не експерти това няма как да стане без премиерското рамо.

«Друсането на дървото до нищо не води» , така определиха преминаването  на БОП от ДАНС в МВР. Преди година те са били против отиването му в държавната агенция, но сега пък са против връщането му в МВР. Според експертите организационните мероприятия, преминаване на оперативния отчет за агентурата и доверените сътрудници  ще отнеме някорлко месеца ценно време. Още толкова ще трябва за сработване. Специалистите от БОП в ДАНС са притеснени, че в МВР ще премине само около 40-50 % от личния състав. Хората са притеснени и демотивирани. Голяма част от тях не искат новото преструктуриране да се състои.

Сдържани са коментарите на служителите в БОП  за завръщането на Младен Георгиев като шеф.  Някои не без основание очакват реваншизъм, но други се надяват на бързи реформи с участието и на премиера Борисов.

Припомняме, че през миналата година Малден Георгиев излезе с открито писмо в медиите  в защита на Бирисов. Той написа, че е създал папката "Буда", за да не бъде обвинен в нерегламентирани контакти, но не е уведомил за съществуването й. В писмото той заяви още, че  издигането му в ДАНС не се дължи  на Бойко Борисов и че това е станало по време на управлението на Тройната коалиция.

За бъдещ шеф на ГДБОП се завъртя и името на Тодор Чонов. Той беше шеф на ОДМВР-Пловдив, но беше махнат по време на предното управление. Преди това е действал в отдел "Наркотици" в антимафиотската служба.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6479 |24.11.2014 Първо във Фрог: Зам.-кметът на Съединение върнал свити 33 000 лв. . 4| 5993 |21.11.2014 Зам.-министър Шарков пред Фрог: Няма да увеличаваме таксата на пенсионерите . 8| 8768 |20.11.2014 Бивш антимафиот пред Фрог: Жилищната мафия показно ще ме разстреля! . 10| 7301 |20.11.2014 Фрог установи: Кандидат-шофьор се проваля 23 пъти на изпит за книжка в Кюстендил, взима я от раз в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads