Реклама / Ads
41| 8749 |06.04.2023 НОВИНИ

Фрог нюз – 15 години неподарена свобода

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Ще перефразирам Труман Капоти, с ваше позволение: Добри хора във властта, политиката, прокуратурата – вероятно и други, искат да убият Фрог нюз и някой екзекутор ще се радва да свърши тази работа. Убиването е много лесно. В България.
 

Ние, хората в този сайт, си даваме сметка, че живеем и работим в среда, в която Аристофан с неговото „По-лошо от това да продадеш тялото си, е да продадеш името си“ няма особена тежест.

 

Това ни прави упорити. И мечтатели.

 

Понякога някои хора от екипа си тръгват и идват други. Тук те научават, че е хубаво да бъдеш на такова място, когато наоколо лошото често е в дрехите на гротеската.

 

Да си журналист в България не е лесна работа.

 

Опитваме се да убедим читателите си, че спасяването на света, означава борба за спасяване на всеки човек поотделно, един по един. Да спасяваш всички едновременно е наивност и правило за успех при политиците.

 

Опитваме се да бъдем добри в занаята. Дали успяваме – не знам. Това ще кажат тези, които ни четат и с които си общуваме.

 

Задаваме въпроси. Търсим отговори. Търсим и диалог.

 

Срещаме се и си говорим. Но това не ни обвързва, защото сме независими – читателите и ние. Искаме да бъдем. Търсим обаче общ път - към онзи замък на върха, който осмисля живота.

 

Така вече 15 години.

 

Бързам да спомена (нещо, което Буковски е казал отдавна…), че един от големите проблеми е в това, че възпитаните и интелигентните хора са изпълнени със съмнения, а идиотите са абсолютно самоуверени. Задачата е това да се показва и да се извличат поуки.

 

Целта е да посочим негодниците. Ако го направим първи, е опасно, - те са изкусни майстори на отмъщението. Но си струва да го правим. Вече сме направили избора си. Което не означава, че страхът не ни е познат. И компромисът понякога…

 

Всичко това върви ръка за ръка. Не сме герои, не. Труженици във важен занаят сме.

 

Герои са украинците, които бранят земята, страната, семействата, домовете си. Всички, които го правят срещу агресор - са. Наш човешки дълг е да им дадем подкрепата си, всеки според възможностите си. Те имат нужда от това, но и ние имаме – защо иначе сме човеци!

 

15 години означават близо 5 500 дни работа за придобиване на информация и предоставянето й на читателите. Изискват се не само усилия и дисциплина, но и честност.

 

Какво са 15 години за Фрог нюз в едно изречение? Възможност да различаваш неподарената от подарената свобода.  

 

Стига ни наградата, като чуете "Жабите", да знаете, че сме ние и сме до вас.

"Приятели" е много силна дума, но те съществуват! Наистина.

 

Огнян Стефанов, основател на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3153 |02.04.2023 Ружа Смилова: Дългата изтощителна кампания, която продължава две години, не носи победа на ГЕРБ . 1| 2885 |02.04.2023 483 млн. лв са стрували петте вота за Народно събрание през последните 2 години . 8| 3005 |02.04.2023 Ройтерс: Уморените българи - за пети път на избори в рамките на две години . 8| 3051 |01.04.2023 Шолц: Конфликтът в Украйна може да се проточи години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads