Реклама / Ads
1| 5423 |24.01.2017 НОВИНИ

Фрогоко: Ген. Шивиков отговаря на обвиненията срещу него

.
Ген. Димитър Шивиков
”10 години зандан грозят ген. Шивиков” С това шокиращо заглавие вчера 23. 01. 2017 г. електронните медии публикуваха информация, взета по всяка вероятност от сайта на Прокуратурата, с цел отново да бъде компроментирано и опетнено името ми. Това пише ген. Димитър Шивиков и отговаря на публикациите по негожв адрес.
 
Искам да припомня на всички вас, че това е обвинение от 16. 09. 2015 г., което беше внесено тогава във Военно-окръжен съд София. Тогава ВОС София върна обвинението, впоследствие на втора инстанция беше потвърдено решението на първата инстанция. Сега след повече от една година отново ВОП София вкарва това обвинение в съда. Позволявам си да прикача информациите от тогава и сега като доказателство. Целта е не да се оправдавам и да търся съпричастност, всичко ще се доказва в съда, в който вярвам за неговата безпристрастност, а да посоча някои „малки“ странности. Според мен има някаква доза съвпадение в двете новини, а именно: първият път бях обвинен в деня преди регистрацията за моето участие в местните избори 2015 г., този път сме в навечерието на извънредните парламентарни избори. Аз, като всеки един от вас, се интересувам и следя отблизо случващото се в обществено – политическия живот на страната и още по- важното е, че изразявам свободно и открито своето мнение, когато е необходимо давам своята подкрепа, казва още генералът.

По повдигнатото обвинение през 2010 г. имаше назначена комисия от началника на отбраната да разследва случая, същата излезе със заключение тези имущества да се върнат в Афганистан и те бяха върнати. За мен като национален командир нямаше последствия.

През 2011 г. бях допуснат да кандидатствам за обучение в САЩ, след изпити заминах за САЩ и в продължение на 15 месеца се обучавах там. През 2012 г. се завърнах от обучението и ноември месец същата година бях повишен в звание бригаден генерал и назначен за командир на 61 Стрямска механизирана бригада - отново този проблем не стоеше на вниманието на правораздавателните органи.

През 2015 г. бях номиниран за заемане на международна длъжност в щаба на НАТО и само след 2-3 дни аз се сдобих с обвинение в резултат, на което ми беше отнет допуска до класифицирана информация и по този начин уволнен от действителна военна служба. Приятели, това е хронологията на фактите. Реших да споделя всичко това с Вас, защото аз се смятам за човек със собствено мнение и чувство за достойнство и имам правото да се защитя и няма да позволя с лекота да бъде осквернено името ми пред хората, които не ме познават, но четейки новините ще изградят според мен погрешно впечатление за мен. След като прочетете двата материала всеки да си направи съответните изводи. Извинявам се, че отново Ви занимавам със себе си, но имам право на отговор. Бъдете живи и здрави! Бог да Ви пази!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3701 |23.01.2017 Дадоха ген. Шивиков на съд . 4| 10924 |23.01.2017 Фрогоко: Пловдивската схема на Пеевски срещу „Глориент Инвестмънт” . 2| 4043 |20.01.2017 ФРОГОКО: Мъгляви санкции за тецовете, заради които търсихме помощ от Румъния . 3| 5941 |19.01.2017 Фрогоко: За българо-ромската „интеграция” в действие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads