Реклама / Ads
12| 3353 |28.04.2021 НОВИНИ

ЕМКО пита прокуратурата: Защо се опитва да заблуди международната общност

.
ЕМКО излезе с поредната си позиция по днешните разкрития на прокуратурата, които сякаш бяха попреписани от разследването на Bellingcat преди дни. Действията на държавното обвинение идват на фона на напрежение между Русия и Запада, а вече се чуват предположения, че прокуратурата просто иска да се представи добре пред САЩ и да се заяви като надежден НАТО-вски партньор.
 

Ето и какво твърдят от фирмата на Емилиян Гебрев: 

 

“Във връзка с официално съобщение на главния прокурор на Р България, за проведени разследвания на взривове на складове с боеприпаси в България, считаме, че е необходимо да се заяви следното:

 

1. На 12.11.2011 г. в склад на ЕМКО в Ловнидол избухна взрив в едно от складовите помещения. Взривените боеприпаси са били транспортирани от Чешката република след 2010 г. През м. ноември 2013 г. прокуратурата е прекратила разследването за причините за взривовете. Не отговаря на истината днешното твърдение на прокуратурата, че взривът е предшестван от пожар. Откровена лъжа обаче, е заявлението, че боеприпасите са били предназначени за където и да било за износ, в т.ч. за Грузия. Тази лъжа лесно се установява с налични документи.

 

2. Също така, откровена лъжа е заявлението на прокуратурата, че ЕМКО има нещо общо с взривовете във ВМЗ Сопот. Тази лъжа също лесно се установява с налични документи.

3.Заводите и складовете на ЕМКО са стратегически обекти от значение за националната сигурност, съгласно постановление на Министерски съвет.

 

Във връзка с горното възниква въпросът защо прокуратурата на Р България се опитва да заблуди българската и международната общественост с неверни факти? Какво е правила българската прокуратура всичките тези години по разследванията на взривовете? Защо отново се опитва да си измие ръцете с ЕМКО вместо да търси истинските причини и виновници за тези терористични актове? 


С особена сила отново излиза принципният въпрос: а не прикрива ли нещо прокуратурата на Р България, свързано с дейността на руските специални служби в България вече няколко години и какви биха били причините за това?



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3085 |27.04.2021 1759 са новите случаи на коронавирус у нас, чувствителен спад на хоспитализираните . 29| 3814 |25.04.2021 Последни уточнения на ЕМКО за руските агенти, взривовете и връзката с Украйна . 10| 3004 |23.04.2021 ВАС пита Съда нa EC зa видeoнaблюдeниeтo нa вoтa

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads