Реклама / Ads
15| 2648 |10.05.2023 НОВИНИ

Гълъб Донев хвали Борисов за избора на Мария Габриел: Добър и премислен избор

.
Източник: личен архив
Доколкото познавам и лично г-жа Мария Габриел, мисля че това е един добър и премислен избор. Тя дълги години представлява България като еврокомисар с ресори, които са изключително отговорни и които чертаят перспективите на развитие на политиките в тези сфери, в които тя отговаря в Европейската комисия. Иновациите, младежта, културата са изключително важни сфери, които тепърва предстои да имат развитие на ниво Европейски съюз.
 

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента служебният премиер Гълъб Донев, след като по-рано днес от ГЕРБ-СДС обявиха името на кандидата си за министър-председател – Мария Габриел.

 

Попитан дали очаква да има приемственост между служебното правителство и евентуално редовно правителство с премиер Мария Габриел, Гълъб Донев отбеляза: "Това зависи от следващия министър-председател. Аз в своята работа винаги съм се стремял да има приемственост в добрите политики и добрите практики, това, което води до по-добри резултати, да бъде продължено и надградено, така че да имаме положителни резултати от своята работа. Не зъм на принципа, че от мен заопочва всичко, напротив – колелото се върти, историята върви и трябва да се учим от грешките, за да не ги повтаряме, да можем да надграждаме и да творим своето нормално бъдеще".

 

В отговор на въпрос дали ще поиска оставката на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев заради проверката в пловдивска дискотека, при която бяха събличани и обискирани 400 души, служебният премиер каза:

 

"Не, няма да искам оставката на министъра на вътрешните работи. Текат проверки. Нека да видим каква е реалната ситуация след проверките. Тогава могат да бъдат коментирани и последващите действия, които ще бъдат предприети от страна на професионалното ръководство на МВР".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2725 |10.05.2023 Депутатите ще препитват премиера Гълъб Донев . 6| 2925 |05.05.2023 Д-р Цветеслава Гълъбова: Наблюдаваме много сериозна психопатизация на обществото . 13| 2824 |03.05.2023 Премиерът Донев ще представлява България на коронацията на Чарлз III . 13| 2731 |02.05.2023 Премиерът Донев събира спешно шефовете на службите заради взрива с кола на Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads