Реклама / Ads
0| 2264 |04.08.2022 НОВИНИ

Гълъб Донев разпредели ресорите на заместниците си

.
Гълъб Донев
Служебният министър-председател Гълъб Донев разпредели между четиримата служебни вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Служебният заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще координира работата на министрите на отбраната, на правосъдието и на електронното управление. Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната агенция за бежанците и Държавна агенция „Архиви“.

 

Служебният заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ще координира работата на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на иновациите и растежа, на туризма, на енергетиката, на околната среда и водите и на земеделието. В ресора на служебния вицепремиер са Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

 

Служебният заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще координира работата на служебните министри на образованието и науката, на културата, на младежта и спорта и на здравеопазването. Служебният вицепремиер ще осъществява взаимодействието на правителството с Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение и с Държавната агенция за закрила на детето.

 

В ресора на служебния заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов е Националният статистически институт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6051 |04.08.2022 Вижте кои са новите областни управители, след чистката на Донев оцеляха трима от старите . 0| 3398 |04.08.2022 Доц. Антоний Гълъбов: Румен Радев се готви за избори през пролетта . 0| 2855 |04.08.2022 Донев: Знаем какво правим. Нямаме нужда от външни консултанти . 0| 2278 |04.08.2022 Първо заседание на служебното правителство на Гълъб Донев
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads