Реклама / Ads
0| 4999 |27.02.2022 НОВИНИ

Гечев: ГЕРБ 12 години саботираше газовата връзка с Гърция

.
Румен Гечев
”Ние няма да си позволим да атакуваме коалиционно правителство, ако то защитава интересите на България. Трябва да видим какви са последствията на за България, каза Румен Гечев от БСП.
 

"80% от горивото ни идва от Русия. Правителството на ГЕРБ 12 години саботираше газовата връзката с Гърция. Хубаво е да се държат речи, но трябва се мисли преди да се вземе решение" каза още той пред журналисти.

 

От събитията в Украйна трябва да съблюдаваме нашите принципи не с двоен аршин, а да се видят какви са последиците за България. В исторически план ние като че ли винаги губим - загубихме стотици милиони в Либия, 2 200 000 млн. в Ирак, а един български политик обещавал, че щели да ни бъдат върнати парите. Сега 80 на 100 от горивото идва от Русия, а предстои да преговаряме и да сключваме договори евентуално с "Газпром", посочи Гечев.

 

Той отбеляза, че Франция това не я интересувало, защото внасяла газ от Норвегия и Холандия, а Испания прави това през Мароко, Алжир и Тунис. Италия внасяла директно от Либия. А ние какво правим, запита Гечев. Според него правителството на ГЕРБ саботирало втората връзка с Гърция. Ние сме наникъде в момента, така че хубаво е да се държат речи, но трябва да се мисли за хората, преди да се вземе решение, настоя Гечев.

 

Той подчерта, че БСП са българска партия и тука няма други фили- освен мисленето за това какво ще стане с българската икономика и българският народ след два месеца. Едно задълбочаване на противостоенето между Европа и Русия, Украйна ще доведе до икономически и други трагедии, още повече, че и двата народа са братски на България. Това, което става, е много жалко, но тук виновните са от много страни, така че трябва да бъдем внимателни, коментира още Гечев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3273 |26.02.2022 Радулов: Шефове на спецслужби, близки до ГЕРБ, плашат с уволнения . 0| 3070 |25.02.2022 Берлин: ”Северен поток 2” няма да бъде пуснат в близките години . 0| 14012 |25.02.2022 Кметът на Благоевград - сякаш не ИТН, а ГЕРБ са го издигнали. Около него сeнки на обръзнаности и шуробаджанащина . 0| 3003 |24.02.2022 Калоян Паргов към ГЕРБ: Не ви вярват, че парите няма да изтекат в нечии джобове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads