Реклама / Ads
68| 5854 |24.01.2021 НОВИНИ

Ген. Атанас Атанасов: Няма да участваме във властта в коалиция с Борисов и Нинова

.
Атанас Атанасов
Демократична България няма да участва във властта в коалиция с Борисов и Нинова. И единият и другият няма да успеят с мандата. Президентът връчва на първата, втората политическа сила и после на третата политическа сила. Ние претендираме президентът да връчи на нас мандат. Аз не съм гласувал за Румен Радев. Но през последната година нямам забележки към него, имаме едно отношение към корупционната държава.
 

Това заяви съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов пред БНТ.


Цялата извънпарламентарната опозиция твърди, че иска демонтаж на Борисовата държава. Ние едва ли ще получим 121 депутата. И трябва да търсим сътрудничество. Но да не слагаме тигана преди да сме хванали рибата, обясни Атанасов.


Ще работим за изваждане на корупционния елемент от икономиката. Основният елемент е участието на държавата в това. Той даде пример със строенето на автомагистрали и похарчването на 5 млрд. лв. И много от парите отиват в чекмеджетата на Борисов. Преди две години дадоха 500 млн. лв. да ни пази от дъждовете и сега щяха да ни издавят, посочи той.

 

Мисля, че всички, които са заявили, че тази държава не функционира заради тежките корупционни проблеми, трябва да застанат на позиция. Така отговори той на въпрос, дали промяна не може да се осъществи без левите сили.


Генералът коментира и сегашната обстановка в страната: Насажда се страх заради пандемията. Вижда се, че българската здравна система е кекава. Насажда се страх и сред калинките от администрацията - отивайте да гласувате или ще си загубите работата си.

 

Ние поставихме въпроса за гласуване по пощата и видеонаблюдение. Защото ГЕРБ се изучиха да фалшифицират изборите, затова им пречи и едното, и другото. Необходима е висока избирателна активност, не се плашете, отивайте да гласувате, призова той.

Имаме спомени от годините за едни чували. Напъването управляващите да изкарат мандата е заради това, да организират изборите. Управляващите са изплашени, категоричен е той.

 

На 21 декември излязохме десет основни пункта с които влизаме в предизборната кампания за пресичане на корупционните схеми. От тези десет два са много важни.

 

Първо - възстановяване на парламентарната република. Днес парламентът го няма, има 7% процента одобрение, а Караянчева се кара на президента с 60% одобрение.

 

Второ - законодателната и контролната дейност. Борисов май не е ходил да види новия парламент. Ние тази държава бихме я водили по-добре, защото ще ликвидираме корупционните схеми. 10 млрд. изтичат сред тях, заяви още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 5339 |24.01.2021 Бойко Борисов: Радев пак мълчи за Навални, няма да му се карат много /видео/ . 54| 12420 |22.01.2021 Писмо до Борисов: Нямам нужда COVID-19 да съсипва живота ми. Вие го направихте . 14| 3223 |22.01.2021 Енергийният министър: Няма авария в АЕЦ ”Козлодуй” . 36| 6085 |21.01.2021 Няма разхлабване на мерките, новият щам на английския вирус е у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads