Реклама / Ads
0| 32525 |13.05.2022 НОВИНИ

Ген. Атанасов: След Тодор Живков най-сервилният поддръжник на руските интереси в България е Бойко Борисов

.
Атанас Атанасов
След Тодор Живков най-сервилният поддръжник на руските интереси в България е Бойко Борисов. В това съм убеден, има редица данни в тази насока. Това заяви ген. Атанас Атанасов.
 

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов коментира пред БНТ и днешната декларация на партията, която поиска депутинизация за страната ни: "Това е наш политически документ, насочен на първо място към коалиционните ни партньори, и на второ място - към цялото общество. Хората да знаят, че не сме си забравили обещанията и ще направим всичко възможно да бъдат реализирани", каза той в предаването "Още от деня" по БНТ.


"Ще работим за това тези мерки, които предлагаме, да бъдат детайлно разработени, където е необходимо и със законодателни промени, защото има осезаема нужда от депутинизация на българския обществен живот и на икономиката", подчерта ген. Атанасов.


Мерките са разписани на първо място в националната сигурност - повишаване капацитета на всички структури за сигурност у нас, за да могат да противодействат на хибридното проникване на Русия и искат правителството да предложи специална програма за проверка на служителите на специалните служби за лоялност.


"И сега в тази кризисна ситуация се вижда, че има пробиви в нашите служби за сигурност и сега е моментът да бъде извършена тази проверка за лоялност", заяви съпредседателят на "Демократична България".


Атанасов посочи, че Съветът по сигурността при Министерски съвет не функционира - това трябва да бъде основният орган на изпълнителната власт за провеждането и на външната, и на вътрешната политика, както разпорежда чл. 105, ал. 1 от Конституцията.


В областта на отбраната сега е моментът да бъдат инвестирани достътъчни средства за решителна модернизация на армията, на първо място - в човешки капитал, както и в техника, за да скъсаме веднъж завинаги с всичко това, което е останало от съветско време.


"Това е наш политически документ, който е насочен на първо място към коалиционните ни партньори и на второ място към цялото общество", категоричен беше ген. Атанасов.


"Има различия между партиите в коалицията. Тази шарена коалиция бе създадена с основна задача да бъде отстранена Борисовата държава. Една от част от тези мерки, които предлагаме, са и в тази насока.", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4119 |13.05.2022 Reuters: Газовата криза в Европа расте след руските санкции . 0| 3805 |12.05.2022 Ново изследване: ГЕРБ са първи, следват ги ПП и БСП. ”Български възход” влиза в НС със 7% . 0| 3198 |12.05.2022 Български МиГ-29 съпроводиха пътнически самолет след сигнал за бомба на борда му . 0| 3231 |11.05.2022 ЕК предлага да се преследва като престъпление заобикалянето на санкциите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads