Реклама / Ads
5| 5129 |29.04.2010 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Трактора е спяща клетка, пробутана от ДС в НСС

.
Ген. Атанасов
Парламентарната комисия за контрол над ДАНС, ръководена от лидера на „Атака” Волен Сидеров ще изслуша днес ген. Атанас Атанасов, в качеството му на бивш шеф на Национална служба „Сигурност” (НСС). Поводът е изясняването на обстоятелствата при които Алексей Петров е бил назначен като кадрови служител.
 
Днес бившата барета е топ арестант с тежки обвинения за участие в мафиотски структури.

Според кадровото досие, доц. Петров е вкаран в НСС през 2001 г. от министър Емануил Йорданов по предложение на тогавашния шеф на службата Атанас Атанасов, обясни Волен Сидеров, по време на предишното заседание на комисията.
Определено е било да работи в направление, свързано с икономика, туризъм, влияние на чужди интереси в страната, разкри още ротационният председател на комисията.

Според Сидеров обаче има доста неизяснени моменти по време на службата му - как точно се е водил и какви функции е изпълнявал Петров. Нещо, което не може да се разбере от кадровото досие, е какво се е случило с него в периода между 2003 г. и 2005 г., пита още Сидеров.

По времето на правителството "Станишев" Румен Петков в качеството си на вътрешен министър е преназначил Алексей Петров два пъти - през 2006 и 2007 г. Е изяснила още парламентарната комисия, но не било ясно по чие предложение е преназначен Петров.

Назначаването на Алексей Петров в НСС е една успешна операция на Държавна сигурност по внедряването на спящи клетки във важни държавни институции. Това заяви преди изслушването си днес пред Frogews.bg ген. Атанасов. Той обясни, че говори неслучайно за „спящи клетки”, защото Трактора е пробутан преди години в тайните служби, за да дойде подходящият момент през 2008 г., когато е активиран и вкаран в ДАНС с много власт.

По темата „Алексей Петров” парламентарната комисия за ДАНС ще изслуша още бившите вътрешни министри Емануил Йорданов и Георги Петканов, както и екс шефът на НСС - Иван Чобанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4708 |26.04.2010 В. Сидеров: Трактора играе сериозен театър; от килията има трибуна по много медии . 3| 6141 |22.04.2010 Човек на Трактора в пещерата на Али Баба . 13| 4789 |15.04.2010 Мургина разследвана заради данъчна ревизия на Трактора? . 10| 4526 |15.04.2010 В. Сидеров: Трактора не е казал нищо важно в парламента, сега играе театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads