Реклама / Ads
1| 3656 |05.10.2016 НОВИНИ

Ген. Радев обсъди сигурността с австрийския военен министър

.
Генерал Румен Радев и Ханс Петер Доскоцил
Кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, се срещна във Виена с министъра на отбраната на Австрия Ханс Петер Доскоцил. Те обсъдиха важни въпроси в областта на сътрудничеството между двете държави в сферата на сигурността. Дискутирано бе и състоянието на ЕС след BREXIT и идеята за Европейски въоръжени сили.
 
Особено внимание бе отделено на сътрудничеството между двете държави за справяне с общия проблем – мигрантската криза. Министър Доскоцил и ген.Радев се обединиха около мнението, че трябва да се търси надеждно общоевропейско решение. В същото време държавите трябва да преследват неотложно решаване на проблема с национални, двустранни и многонационални инициативи.

Ген. Радев запозна Доскоцил с текущите проблеми и значението на опазването на българо-турската граница за всички страни от Централна Европа. Кандидатът за президент настоя за разширяване на сътрудничеството с австрийската страна и за съвместни мерки по опазването на българската граница, като външна граница на ЕС.

Военният министър  на Австрия изрази готовност за подкрепа на усилията на България, както и с включване в различни регионални инициативи. Доскоцил съобщи, че на 8 ноември т.г. във Виена по негова инициатива ще се проведе среща на министрите на отбраната на централно-европейските държави. Министърът на отбраната на Австрия прие предложението на ген. Радев на срещата да бъде поканен и министърът на отбраната на България, предвид възможностите за конкретна подкрепа за България и от други държави.
Двамата приключиха срещата с единни позиции за необходимостта от разширяване на сътрудничеството между двете държави в сферата на сигурността.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6583 |05.10.2016 ”Маркет линкс”: Цачева и ген. Радев отиват на тежък балотаж . 6| 6242 |03.10.2016 Георги Марков: Ген. Радев е К. Нинова с пола и очила . 2| 4279 |02.10.2016 Ген. Радев: Няма да позволя историята ни да бъде променяна съобразно политическа конюнктура . 5| 4864 |01.10.2016 Радев: Няма да търся разширяване на президентските правомощия, а уплътняването им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads