Неделя, 22 Октомври 2017, 04:09
Frognews
8| 15626 |08.08.2016

Ген. Шивиков: За ген. Радев можеше да се леят и дитирамби!

.
Димитър Шивиков
Хипотетично ако ген. Радев беше заел друга позиция дитирамбите в негова възхвала нямаше да имат край, но поради това, че не е удобен в момента са се мобилизирали всички демони за неговата дискредитация. За неуважителното отношение към всички военнослужещи от страна на властимащите сме виновни всички ние настоящи и бивши военнослужещи.
Защото сме разединени и не се уважаваме, защото в името на личната кариера сме готови да предадем всекиго. Това пише във фейсбук генерал от резерва Диммитър Шивиков.

За това заслужаваме и това отношение. Ние можем само да мразим, да завиждаме и да се поставяме в зависимости. Като гледам и какъв вой се надига по освобождаването на „експертите” в министерството мога да кажа, че пак ще бъде форма на саморазправа с неудобните. Лечението на тумора става като се реже до здраво месо. В случая бих пожелал на министъра да бъде смел и да се освободи от всички пенсионери, които носят и срамят униформата, за да се подобри мотивацията на младите колеги, пище още той.

Ето и цялата позиция на ген. Шивиков без редакторска намеса:

"Омразата, която ни изгаря и изпепелява.
Уважаеми приятели, от седмица следя и чета с голям интерес новините около оставката т.е. рапорта за освобождаване от военна служба на ген. майор Румен Радев и за сетен път се убеждавам, че „Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат” няма по-точно казано от гениалния Петко Славейков за битността на нас българите. Тръгнаха пълноводни реки от помия, които целят да опетнят за пореден път името на един български генерал. И като гледам най-активни са „своите” в желанието си да полегнат на своите господари. След като има указания да не се коментира тази оставка, значи има огромен страх сред някои кръгове. Не бих желал да коментирам личния избор на ген. Радев, но не приемам двуличието и лицемерието на нашите „лидери”, които както винаги мерят с двоен аршин.

Напълно съм съгласен с изказаното мнение на Бойко Ноев, че вина за тежкото състояние на днешната българска армия имат и настоящите генерали, но аз питам - Кой господа политици, издигна и назначи за генерали тези хора?! Кой ги обезличи и ги превърна в една чиновническа прослойка от която нищо не зависи?! Има още много въпроси, чиито отговори са ясни.

Хипотетично ако ген. Радев беше заел друга позиция дитирамбите в негова възхвала нямаше да имат край, но поради това, че не е удобен в момента са се мобилизирали всички демони за неговата дискредитация. Примери колкото искате, приятели. За неуважителното отношение към всички военнослужещи от страна на властимащите сме виновни всички ние настоящи и бивши военнослужещи, защото сме разединени и не се уважаваме, защото в името на личната кариера сме готови да предадем всекиго. За това заслужаваме и това отношение. Ние можем само да мразим, да завиждаме и да се поставяме в зависимости. Като гледам и какъв вой се надига по освобождаването на „експертите” в министерството мога да кажа, че пак ще бъде форма на саморазправа с неудобните. Лечението на тумора става като се реже до здраво месо. В случая бих пожелал на министъра да бъде смел и да се освободи от всички пенсионери, които носят и срамят униформата, за да се подобри мотивацията на младите колеги.

Преди 131 години младите капитани, бяха оставени сами пред окопите на врага, но обладани и ръководени от една единствена идея да спасят майка България се осланяха на здравия войнишки дух победиха и спасиха Отечеството. Та доводите, че се губи приемствеността е за онези, които продължават да не милеят за българската армия. Аз за пореден път ще призова към единение на всички, които наистина милеят за България и нейната армия, стига сме се оставяли да бъдем манипулирани и разединявани.
Бъдете живи и здрави, достойни хора!
С уважение Шивиков Димтър."

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Румънски ченгета спасиха 60 мигранти в Егейско море 0| 2162 |21.10.2017 . Ректори на ВУЗ-ве с мораториум върху разрастването на университети 0| 2233 |21.10.2017 . Рекордна награда: Властите в Малта предлагат $1 млн. за главата на убиеца на журналистката 3| 2249 |21.10.2017 . Дете в болница от дима на факлите на стадиона, 39 души са арестувани 0| 2219 |21.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах