Реклама / Ads
0| 18119 |27.08.2022 НОВИНИ

Иво Инджев: Политически немощният Трифонов се заканва „човек да наеме, но пак да ни такова“

.
Иво Инджев Източник: БГНЕС
Вицът за Иванчо, който репликирал другарката в училище, че знае дори името на човека, за когото се отнася лозунга „всичко за човека, всичко в името на човека“, беше актуализиран от Станислав Трифонов. Предложението му за референдум за президентска република обслужва човек на име Румен Радев.
 

Това пише журналистът Иво Инджев в личния си блог.

 

Самата хипотеза обслужва персонално статуквото на де факто президентската република. Придава допълнителна тежест на реалността, че на практика България се управлява от президента и не от някаква абстрактна фигура, а именно от настоящия. Трифонов ни заявява всъщност, че нагледният пример е вдъхновяващ дотолкова, че от временно явление трябва да се превърне постоянно.

 

Харесването между двамата очевидно е взаимно и нарастващо. Всички видяха, че Радев с отнася уважително към кадрите на Трифонов. Въпреки бледото представяне на излъчената от квотата на ИТН Генчовска като министър на външните работи в предишния кабинет, Радев е сметнал за нужно пак да я назначи. Този път я монтира по-близо до специалността й, която е практикувала и преди в министерството на отбраната ( но с предсказуемо същия безличен ефект). Самата Генчовска, както се вижда, няма нищо против да слезе едно голямо стъпало надолу в държавната йерархия, но явно не се засяга от това понижение, което хора с повече достойнство биха сметнали за унижение.

 

Трифонов едва ли храни илюзии, че олекналата му в близост до нулата тежест на политическия кантар ще му позволи да го накланя натам, където му се ще. А щом не го накланя, защото тогава се кланя на президентското статукво?

 

Изчегърта се сам от голямата политика, а сега иска да чегърта основния закон на държавата с политически немощната си ръка, препоръчвайки силна такава.

 

Започнах със стар виц и ще рискувам да завърша с нещо подобно. Положението напомня на Вуте, който се заканвал на Пена сексуално, а когато тя му се подиграла, че той е импотентен, мераклията отвърнал „море, язе човек ше наемем и пак ше те таковам“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3115 |27.08.2022 Петър Витанов: БСП трябва да върне ролята си на първостепенен политически играч . 0| 3018 |22.08.2022 Атанасов, ДБ: “Газпром” е политически инструмент на Путин, нужна е обективна проверка на сделките с газ . 0| 3187 |22.08.2022 Страхил Делийски: Политическите въпроси се завеждат до това ”Бойко” или ”Кирчо” е по-нехаресван . 0| 2865 |18.08.2022 „Продължаваме Промяната“ вече е в регистъра на политическите партии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads