Реклама / Ads
0| 6399 |03.07.2022 НОВИНИ

Генерал Атанасов: Руските служби прикриват важните разузнавачи на невидими позиции

.
Атанас Атанасов Източник: БГНЕС
”Проект за кабинет с Асен Василев начело има голям шанс. Правителство може да бъде избрано само с мнозинство, не се изискват гласовете на 121 депутати... Важно е да се каже, че днес България няма нужда от избори. Обществените настроения също са срещу предсрочен вот”. Това подчерта пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на ”Демократична България” и зам.-председател на парламента.
 

Той уточни отново, че основна задача за ДБ е премахването на руското влияние от страната ни:

 

"Затова оценяваме като полезно направеното от правителството на Кирил Петков. Г-жа Митрофанова е представител на партията на покойния вече г-н Жириновски. Този политически клоун, който беше създаден още от КГБ преди разпадането на Съветския съюз, заяви преди години, че българите трябва да пълзят в краката на руснаците. Тази госпожа нанесе сериозни вреди на българо-руските отношения".


Атанасов отново подчерта нуждата от реформа на българските служби."Стари изпитани механизми на руските служби са да прикриват най-важните си разузнавачи на невидими позиции като градинар, шофьор, готвач. Имайки предвид липсата на дипломатически опит у г-жа Митрофанова, няма пречка личният ѝ шофьор да е водещият офицер... Тези, които ходят публично в руското посолство, на езика на руските служби се наричат самоиницативници. Посолството не разчита особено на тях, но ги уважава, защото могат да са полезни. Трябва да се следи публичният живот и лесно може да се забележат тези, които работят в полза на Русия. Трябва да се проследят през последните 30 години кои бяха посредниците в българо-руските търговски отношения, кои продаваха нефт, кои осигуряваха ядреното гориво. Въпрос на политическа воля е да бъдат пресечени тези канали".

 

Атанасов е категоричен, че няма да има затваряне на посолството на Русия у нас и ще се търси дипломатическо уреждане:

 

"Затягането на обръча около Русия от демократичния Запад не е в нейна полза, ще се търси пробив".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3818 |03.07.2022 70 дипломати и служители на руското посолство напускат България . 0| 4107 |02.07.2022 Даниел Лорер за руските резиденти: Въпросът е не ”Защо сега”, а ”Защо не са изгонени досега?” . 0| 3168 |01.07.2022 Великобритания подкрепи решението на България да изгони руските шпиони . 0| 2995 |01.07.2022 ЕС и НАТО подкрепят България за руските дипломати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads