Реклама / Ads
7| 7933 |12.08.2021 НОВИНИ

Генералски рокади по върховете на държавата и армията

.
Любчо Тодоров
Генерал-лейтенант Любчо Тодоров да стане съветник на президента Румен Радев, реши служебния кабинет. Той ще съветва президента по въоръжените сили и военната сигурност.
 

Министрите решиха да предложат на президента на Република България да издаде указ, с който да освободи генерал-лейтенант Любчо Тодоров от длъжността "Командващ на Съвместното командване на силите" и да го назначи на длъжността "Съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност". Указът да се счита от 01 септември 2021 година, предаде news.bg.


Също така правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Валери Цолов от длъжността "Заместник-командир на Сухопътните войски", да го назначи на длъжността "Командир на Съвместното командване на силите" и го удостои виеше офицерско звание "генерал-майор", считано от 01 септември 2021 година.


Бригаден генерал Васил Лазаров е предложен за освобождаване от длъжността "Съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност" и за назначаване на длъжността "Заместник-командир на Съвместното командване на силите", считано от 01 септември 2021 година.


Бригаден генерал Николай Караиванов е предложен за освобождаване от длъжността "Началник на щаба на Сухопътните войски" и за назначаване на длъжността "Заместник-командир на Сухопътните войски", считано от 01 септември 2021 година.


Министерският съвет прие също Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да назначи бригаден генерал Васил Събински на длъжността "Командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана", считано от 01 септември 2021 г.


Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да назначи полковник Тодор Тодоров на длъжността "Командир на Командване за логистична поддръжка" и го удостои с виеше офицерско звание "бригаден генерал", считано от 01 септември 2021 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6254 |02.08.2021 ИТН готви рокади по върховете на службите . 2| 6109 |27.07.2021 Нови рокади: Уволниха шефа на отдел „Киберсигурност“ в ГДБОП . 2| 3066 |15.06.2021 Рокадите в МВР продължават: Полицията в Шумен е с нов шеф . 3| 3892 |02.06.2021 Рокади и в горския сектор: Махат шефове на държавни предприятия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads