Реклама / Ads
7| 7403 |14.10.2021 НОВИНИ

Георги Атанасов: Боби Михайлов бе избран така, както Борисов в продължение на десетилетия

.
Всичко е в рамките на абсурда. Борислав Михайлов бе избран така, както Бойко Борисов беше избиран в продължение на три мандата и повече от десетилетие. Публична тайна е, че така наречената "платформа", която е схема за консумация на властта на Боби Михайлов, е базирана върху няколко компонента. Единият е привличане на корпоративната клиентела. Същото прави и Борисов, схемата е отиграна. Борисов използва спортните страсти, за да си осигурява електорат чрез назначени "по обществена поръчка" собственици.
 

Това заяви в предаването “Алтернативата” журналистът Георги Атанасов. Повод за коментара му е скандалният избор на нов изпълком на Българския футболен съюз. Борислав Михайлов спечели с 11 гласа преднина пред основния си опонент Димитър Бербатов, а според най-добрият голмайстор на България изборът е компрометиран. Бербатов обяви, че ще търси правата си в съда. 

 

“Борислав Михайлов бе изхвърлен от БФС от Борисов и 19 месеца по-късно изведнъж се прибра в леговището си, което неясно как е осчетоводило парите на УЕФА. Статуквото във футбола се върна”, посочи Атанасов. 

 

По думите му “статуквото във футбола” вече е победено морално заради малката разлика между Михайлов и Бербатов. 

 

“11-те гласа не са статистическа грешка, а жесток автогол. Ясно е за нормално мислещите хора, че тези гласове са резултат на корупционни схеми и груби фалшификации. Надявам се и сега Агенцията по вписванията да отхвърли регистрацията на новия-стар изпълком на БФС след опорочените избори и от там нататък юристите около Бербатов да докажат всичко. Като играта с кворума. Бойко Борисов по същия начин си играеше с кворума в парламента, както Михайлов”, посочи още журналистът. 

 

По думите му публична тайна е, че така наречената “платформа” на Борислав Михайлов, която е схема за консумация на власт, стъпва върху няколко компонента. 

 

“Единият е привличане на корпоративната клиантела. Същото прави и Борисов, схемата е отиграна. Борисов използва спортните страсти, за да си осигурява електорат чрез подставени собственици. Назначени "по обществена поръчка" собственици. Така вървяха финансовите потоци. Пита ли някой данъкоплатците на Пловдив дали искат да се изсипят 5 милиона? Хубаво е да се строи, но за всички, по критерий и държавна програма. А не според електоралния интерес”, смята журналистът. 

 

Връзката с ДПС и новият стар изпълком на Българския футболен съюз пък била елементарна - Камен Костадинов. 

 

“Камен Костадинов е известен бивш депутат от ДПС и е човек, който има влияние в Делиормана. Този човек е личен приятел с Наско Сираков и Боби Михайлов. Той неслучайно бе поставен да води конгреса. Демонстрацията беше "Власт се взема, но не се дава". Вероятно ДПС ще осребри тази подкрепа с 11-та поредна титла на отбора от Делиормана. По веригата следват бонуси в други посоки”, смята Атанасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4102 |14.10.2021 Георги Свиленски: Разумни решения не само на думи, но и да действия . 24| 4378 |14.10.2021 Атанас Атанасов: Няма да говорим с ГЕРБ и ДПС. Ще търсим ярка личност за премиер . 11| 2893 |13.10.2021 Кристалина Георгиева: Към МВФ и мен има абсолютно пълно доверие . 17| 25295 |12.10.2021 Георги Атанасов: Пировата победа на Боби Михайлов силно мирише на корупция и конфликт на интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads