Реклама / Ads
3| 3628 |12.10.2021 НОВИНИ

Бъдещето на БФС: Михайлов и Бербатов в челен сблъсък

.
Без звук, без журналисти, но при пълна прозрачност. Така протича конгресът на Българския футболен съюз, на който трябва да бъде избран нов президент на федерацията. Началото на конгреса не мина без скандал заради кандидатурата на Борислав Михайлов. Срещу него протестират фенове на ЦСКА, а Наско Сираков, собственик на ФК “Левски” заяви - сините застават зад Михайлов.
 

Журналистите обаче ще гледат избора от пресцентъра. Представителите на медиите бяха допуснати до голямата зала само за 15 минути, а след това бяха помолени да напуснат. Телевизорите, които предават случващото се в залата обаче, са без звук.

В челен сблъсък за президентското място в Българския футболен съюз се изправят Димитър Бербатов и Борислав Михайлов. Острата реторика помежду им продължава вече няколко месеца. Само преди седмица Бербатов заговори за корупция в БФС и попита къде са средствата от УЕФА, като загатна за злоупотреби. Михайлов пък си постави оценка “Отличен” по прозрачност и липса на корупция в БФС. 

 

Самият Бербатов поиска изборът на президент на БФС да се проведе прозрачно и по нови правила. 508 клуба ще избират президент. 15 от тях нямат представител на Конгреса. Гласуването ще стане с интегрална бюлетина, което се случва за пръв път. Именно за такъв избор настоя голмайсторът Димитър Бербатов. Той и екипът му предлага гласуването да е с открити урни пред делегатите, да има гласуване за кворум при свазване тайната на вота, както и делегатите да не дават пълномощни на трети лица.

Някои представители на клубовете обаче не бяха допуснати до залата. Това не се случва за пръв път. Преди 3 години до конгреса не бяха допуснати двама от кандидатите за президентския пост - Любослав Пенев и Ивайло Дражев. Тогава Михайлов печели за трети път. Днес не е бил допуснат Георги Градев, представител на "Балкан" Варвара. По думите му става дума за “машинации”.

 

"Машинации. Миналата седмица адвокатската кантора, която обслужва сегашното управление на футболния клуб, е предала сигнал в прокуратурата срещу "Балкан" Варвара, съответно срещу членовете на управителния съвет с невярното съдържание, че подписите, които са положени под протокола, с който аз съм посочен за делегат, не са действителни. Всички са викани в полицията в рамките на четвъртък и петък.

 

Представени са всички необходими документи, които удостоверяват, че аз съм издигнат легитимно от органа, който управлява клуба. Има и решение от септември месец на Общото събрание, с което аз съм приет за член", заяви Градев пред bTV. 

 

"Ситуацията е абсурдна. Футболният съюз в лицето на Михайлов и неговата клика създава изкуствена ситуация - проверка на прокуратурата, която няма как да завърши до конгреса. След това се позовава на собствените си неправомерни действия, за да откаже моето присъствие на конгреса. Моята съдба споделят още десетина клуба от благоевградския регион", добави той.

 

Пред сградата на НДК са се събрали запалянковци на ЦСКА, които се обявиха категорично против кандидатурата на Борислав Михайлов. Органите на реда са създали сериозна организация, за да не бъдат допуснати ексцесии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17899 |11.10.2021 Николай Слатински: Гледай Борислав Михайлов и мисли за Бойко Борисов . 4| 3348 |11.10.2021 Бербатов: Най-нормалното нещо е Борислав Михайлов да оттегли кандидатурата си . 6| 3823 |10.10.2021 Боби Михайлов си постави шестици по прозрачност и липса на корупция в БФС . 2| 3240 |07.10.2021 Георги Михайлов: Излизане от кризите и стабилизация на ситуацията в България - това са целите пред БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads