Реклама / Ads
1| 4753 |20.10.2020 НОВИНИ

Георги Дерменджиев: Ако се поддавах да ми налагат играчи, още щях да съм в ”Лудогорец”

.
Георги Дерменджиев
Как да се случи да ми налагат на мен? Аз трябва да плюя на имиджа, на името си и някой да ми каже за някой играч: ”този трябва да играе или другия трябва да играе”. Ако се поддавах на нещо такова, досега щях да бъда треньор на ”Лудогорец”.
 

Така селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев коментира пред bTV дали му е налагано да пуска определени футболисти в мачовете.

 

За шест дни "лъвовете" допуснаха 3 загуби, първата от които във важния бараж по пътя към европейското първенство догодина. 

 

"Крушката си има и опашка. Мачът с Унгария го чакахме от много време. Отговорността беше голяма. След него много е трудно да се промени концепцията за два дни", започна Дерменджиев.

 

"Футболът вече е много сериозна наука. За да се направи една подготовка са нужни много комплексни знания, а ние изоставаме. За последните 15 години колко играчи продадохме в "Барселона", "Байерн" Мюнхен, "Щутгарт"? Трябва да знаем каква е реалността."

 

"Знам какви са възможностите на играчите и те дават почти максимума от себе си. Тези играчи, които наблюдаваме с екипа си, са по-различни (от предишните). По-осъзнати си. Опитваме да създаваме колектив, но трябва да се съобразяваме и с моментното състояние на българския футбол", каза още Дерменджиев.

 

На въпрос дали ще продължи да бъде национален селекционер, той отговори така: "Договорът ми е ясен, знае се докога е. Колко треньори минаха преди мен? И какво се е получило?". 

 

Селекционерът на България коментира и предстоящия Конгрес на БФС на 11 декември: "Притеснява ме реалността. Излизането от това състояние е трудно и трябва много работа. Ние от много време само говорим. Хората, които го коментират дори нямат необходимите знания да го направят. Трудно е да се каже кой трябва да управлява българския футбол. Не мога да кажа кой как се е справял като шеф на БФС. Знам, че не трябва да се правят компромиси".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5724 |17.10.2020 Проф. Георги Рачев: Сняг преди 8 декември не се очаква . 18| 7548 |17.10.2020 Гинекологът проф. д-р Георги Хубчев загуби битката с COVID-19 . 17| 8318 |15.10.2020 Адв. Емил Георгиев: Пеевски доказа, че най-важно е да имаш главен прокурор . 9| 5079 |13.10.2020 Кристалина Георгиева: Пакетите с икономически стимули да се насочат към инвестиции в екологични проекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads